ДФ снажно против подјела: Не заузимати стране
                              на начин који би обрадовао наше непријатеље

ДФ снажно против подјела: Не заузимати стране на начин који би обрадовао наше непријатеље

Предсједништво Демократског фронта сматра да по питању Косова и Метохије не постоје „сукобљене стране“, већ само мишљења одговорних институција српског народа у том важном државно-политичком питању Србије и Црне Горе – саопштено је данас из овог политичког савеза.

Они оцјењују да сходно томе, није могуће заузимати стране, на начин који би радо видјели наши непријатељи, недобронамјерни медији и стране агентуре, јер су „патријарх СПЦ, митрополит МЦП и предсједник Србије најодговорнији за слогу и будућност ових простора“.

„Зато ДФ не пристаје да учествује у било каквој наметнутој подјели која може имати несагледиве последице по нашу Цркву и односе духовне и световне власти. Није тешко препознати циљ злонамјерне кампање да се вјерујући људи у Црној Гори натјерају да бирају страну и учествују у урушавању властитога бића и властите Цркве. Демократски фронт исказује поштовање свима онима који стоје на бранику Отаџбине, зато што смо и у нашем програму записали да ћемо одмах након преузимања власти укинути најсрамнију одлуку у историји црногорских влада, о признању лажне државе Косово“ истакли су из ДФ-а и додали да ће у суботу 13. јануара, са почетком у 20 часова, организовати 20. јубиларни свечани дочек Православне Нове године на централном градском тргу у Подгорици.

„Подсјећамо јавност да је 13. јануара 1998. године испред Скупштине Црне Горе, у организацији тадашње Социјалистичке народне партије и Српске народне странке, организован први јавни дочек Православне Нове године на отвореном. За суботу смо припремили богат музички програм, па позивамо све људе добре воље да нам се придруже, како бисмо у слози и љубави заједно дочекали Нову годину“, стоји у саопштењу ДФ-а.

ИН4С, 11.01.2018.Датум: 11.01.2018
Close
Close