НСД Подгорица: На помолу нова
                                    превара мјештана Маслина

НСД Подгорица: На помолу нова превара мјештана Маслина

Тешко је присјетити се у колико је четворогодишњих мандата Скупштине Главног града предвиђено решавање управљања мјесним заједницама, на начин да грађани одлучују ко ће бити на њиховом челу. Међутим, ни у једном сазиву Скупштине то питање није дошло на дневни ред. На прољеће наступају нови избори, а МЗ и даље остају партијске ћелије ДПС-а, без предсједника, са самопрозваним секретарима који обављају послове партије на власти. У току су интезивни састанци са поколебаним присталицама, на којима се обећавају послови, новчана помоћ, плаћени рачуни, као и неизоставни пакети са животним намирницама, уз услов добијања вашег гласа и гласова ваших породица. Наравно, у просторијама нико осим њих не може одржавати састанке, без обзира на то што опозиција у већини МЗ има апсолутну већину на свим досадашњим изборима.

Пажњу грађана посебно скреће руинирани простор МЗ Маслине, која је у потпуности запуштена и гдје Општина деценијама није уложила ни један цент. Никада се није десило да вјечити „предсједници“ закуцају на врата градоначелника и траже да се нешто одради на простору гдје живи десетак хиљада становника. Треба их и разумјети, ипак би у тој ситуацији морали покушати да оправдају убједљиве поразе на изборима.

Треба обићи дјечије игралиште и терен за мали фудбал и кошарку, који се налазе у кругу МЗ. Нико се више и не сјећа неке културне манифестације, турнира, или било каквог организованог дружења младих из овог краја. Контејнери и депоније смећа налазе се уз споменик Радомиру Ивановићу, који је и једини у овом насељу. Томе свједочим сваки дан, јер ту и станујем. Много је времена прошло од када је на овом мјесту последњи пут положено цвијеће. То су некада радили ученици Ош „Владимир Назор“, међутим, да бисте били на челу школе, партијска књижица је неизоставан детаљ.

У овом обиласку, обавезно треба прошетати и до касарне Маслине, са површином од 450 000 квадратних метара, и потражити давно обећану градску болницу, Институт за срце, вртиће и спортске терене.
Поред јединог дјечијег вртића за неколико насеља у овом дијелу града, умјесто предвиђене зелене пијаце, простор красе стотине кубика отпадног материјала. Ту је и никад регулисани Савин поток, нема обећаног Дома здравља, велики број улица је без ријешене атмосферске и фекалне канализације, као и питање водоводног снадбијевања хиљада кућа на Какарицкој гори. Али, као и уочи свих ранијих избора, почињу да пристижу лажна обећања да ће ови проблеми бити ријешени.

До дана избора у нашем насељу очекујемо грађевинске машине свих јавних предузећа, као и стотине тек запошљених радника, чији се ангажман напрасно завршава недуго након изборног дана. Ако неког мјештанина случајно пут нанесе у поменуту МЗ, он мора бити физички спреман на заобилажење разник препрека у виду врећа брашна и палета уља и шећера, специјално припремљених за наше комшије који никад не гласају срцем, већ интересом. За исте оне који су на улици, у маркету или кафићу најжешћи критичари постојеће власти, све до момента уласка на бирачка мјеста.

Вјерујемо да је дошло вријеме за промјене, вријеме озбиљних људи који држе до своје ријечи и испуњавају обећано. Домаћинским улагањем у наше Маслине, улажемо у себе и своје породице. Улажемо да наша МЗ буде услужни сервис свих њених становника, без обзира на партијску припадност.

Милица Томашевић, секретар ИО и члан ГО Нове српске демократије
19.01.2018.Датум: 19.01.2018
Close
Close