ОО Беране:Киковић: „Последњи круг 
                       Мила Ђукановића у Беранама и Црној Гори“

ОО Беране:Киковић: „Последњи круг Мила Ђукановића у Беранама и Црној Гори“

„Како се приближавају локални избори у Беранама, тако се и појачава притисак на локално претежно већинско српско становништво и општинску власт, коју чини коалиција „Здраво Беране“. Активисти владајуће партије на републичком нивоу, унервозили су се као осињаци. Зује на све стране, пријете, а све чешће и „уједају“ несрећне становнике у беранској општини“, саопштио је историчар и предсједник СО Беране Горан Киковић.

„Послије скоро четворогодишње незаинтересованости за Беране и његове становнике, са својом свитом и камарилом и уз пратњу медијских чауша, бануо је и њихов вођа, један од најбогатијих диктатора Европе – Мило Ђукановић. Великог и најомраженијег вођу у Беранама и на простору некадашњег Старог Раса, дочекала је „маса“ до зуба наоружаних специјалаца и запослени у институцијама под контролом његове УДБЕ, праћена члановима и ријетким симпатизерима његове партије. Сви су ту силом били да још једном уживо виде творца нове нације, новог језика и новог писма, осим грађана Берана, који су, у погребној атмосфери, журно завршавали послове и склањали се са улица пред намргођеним специјалцима“ казао је Киковић и додао:

„На челу одбора за дочек, стајали су они са списка за хуманитарну помоћ, директорска сиротиња и застрашени и уцењени радници јавних предузећа. У кратком обраћању окупљеној гомилици, господар свега видљивог и невидљивог у Црној Гори је обећао да ће ДПС урадити све оно што није урадила за скоро три деценије, од како је, на велику несрећу, загосподарила овом несрећном државом и да вјерује да само ДПС може бити гарант бољег живота и опстанка становника ове општине, а да су сви други против „његове“ Црне Горе. И треба му вјеровати, јер мало ко се и на ширем европском простору боље разумије у изборне преваре од Мила Ђукановића. Шаховским речником казано, он је интернационални мајстор за изборне манипулације, подметачине, уцјене, ултиматуме и подмићивања – једном реченицом речено крађе сваке врсте“ нагласио је Киковић.

Велики вођа донио мачку у џаку

„Доминантном српском становништву у општини Беране, велики вођа је донио на поклон мачку у џаку и списак нових пријетњи, својим партијским сљедбеницима неколико џакова континенталне валуте, којим ће куповати гласове, али и упозорење да, уколико не поврате власт у Беранама, могу комотно да скоче колективно, у те исте џакове, у набујали Лим и наставе активности ка црноморским интеграцијама ! Такав је вођа, којег не зову џабе бритва.

Јасно је као дан да су локални избори у Беранама лакмус папир предстојећих избора на вишим нивоима. Није Мило дошао у Беране што га воли (љубав је обострана), већ што ће локални избори у Беранама показати да ли је повратак из политичке хибернације заправо последњи очајнички потез великог диктатора пред његов коначни крах. Грађани Берана не воле Мила и његову партију и то су показали више пута до сада, а извесно је да ће исто учинити и на предстојећим локалним изборима“ истакао је Киковић.

„Црногорски Пиноче је и прије било каквих избора наговестио повратак у премијерску или предсједничку фотељу и сваки пораз ће му додатно закомпликовати планове. Да ли су прошла времена када је неприкосновени владар добијао четворогодишње и петогодишње мандате уз подршку западних сила, освједочених непријатеља српског народа и државе, али и уз подршку криминалаца из његовог картела и коалиционих гангова ? Да ли је страх у Црној Гори постао саставни дио живота овдашње сиротиње или им је све једно да ли ће их убити неки Милов апаш или глад ? Докле ће великом вођи да аплаудирају само политички и тајкунски паразити и лица са потјерница у друштву старлета са дипломом његовог факултета упитао се Киковић?

„Готово сам сигуран да је Мило дошао до краја степеница, којима се попео на врх, које су наслоњене на политичке конвертите и издаји склоне сараднике, на лажи, обмане, безочне крађе и пљачке, бруталну и срамотну издају рода свога и отворену мржњу према славној историји и култури наших предака. Избори у Беранама и известан пораз његове политике, значиће да полако мора низ степенице назад. Низ басамаке ће се сусрести са свима онима које је искористио за своје подле циљеве, које је слагао и осиромашио, које је издао, са младима, које је уназадио сопственом анти националном политиком и претворио их у безличну масу, без будућности и наде“, нагласио је Киковић и закључио:

„Поштовани Беранци и Беранке, ви васпитани на принципима Светосавља и Православља, као и безброј пута прије, покажите своје хришћанско милосрђе и помогните владару и његовој сабраћи у криминалу и издаји да што прије сиђу низ степенице ? Својим гласом, одлучно му поручите да се саосећате са његовом скоро тродеценијским борбом и бригом за ваше боље и срећније сјутра. Покажите према њему одређену дозу сажаљења и разумијевања, ако ни због чега другог, због његове мрачне биографије, тешког дјетињства и беспарице, која га је посебно пратила ево скоро тридесет година“.

„Нека ваш глас за Коалицију „Здраво Беране“ буде честитка великом вођи и свим његовим сљедбеницима, са жељом за добро здравље и достојанствено држање у будућим поступцима пред судовима, а посебно пред Богом. И овоземаљски и Божански суд спремно их чекају због основане сумње да су починили тежак и неопростив политички, културни и историјски геноцид над сопственом државом и њеним несрећним грађанима“, поручио је Киковић.

ИН4С, 24.01.2018.Датум: 24.01.2018
Close
Close