Ковачевић: ДПС би да построји све медије

Ковачевић: ДПС би да построји све медије

Портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић оцијенио је данас да је на дјелу покушај застрашивања слободних медија, односно припрема терена за њихово стављање под контролу ДПС-а.

Предсједништво ДПС-а најавило је да ће упутити иницијативу Влади Црне Горе за израду законске регулативе којом ће се, како су навели, санкционисати ширење лажи у медијима.

Ковачевић сматра да већина законских регулатива, које предлаже ДПС, афирмише безакоње, а не владавину права и да је ово један од  покушаја застрашивања слободних медија и стављања истих, вољно или невољно, под контролу ДПС-а.

“Лаж и истина у систему ДПС-а су квалификације чије додјељивање директно зависи од воље њиховог предсједника Мила Ђукановића. Такво стање ДПС сада жели да подведе под законски оквир”, казао је Ковачевић за портал ИН4С.

Он је подсјетио на случај “Лименка” који су такође смјестили у законске оквире.

ДПС се, у својој иницијативи, позвао и на “досадашњу праксу развијених европских земаља и држава чланица НАТО”.

“У иницијативи се наводи флоскула о најбољој пракси у земљама чланицама НАТО пакта, али немамо наведену никакву компаративну анализу. Зар, уосталом, није за очекивати да је Црна Гора, као чланица НАТО пакта већ усаглашена по тим питањима са својим партнерима, јер се много говорило о некаквом напретку Црне Горе због ког је она заслужила чланство у тој организацији”, упитао је он.

Према његовим ријечима, изгледа да је једини напредак који је остварен онај у ком је важно што више занемаривати вољу и потребе сопствених грађана.

“На бази тог напретка Црна Гора је и постала чланица НАТО пакта чији је једини стандард онај који прописује понашање у складу са интересима најснажније чланице савеза. Тако и ДПС жели да онај који има највише моћи и читав репресивни апарат у својим рукама у Црној Гори подведе све могуће институције па и медије својим интересима. ДФ је симбол борбе против таквог дјеловања и наставићемо да чинимо све што је у нашој моћи да то зауставимо”, закључио је Ковачевић.

ИН4С, 25.01.2018.Датум: 25.01.2018
Close
Close