ОО Никшић: Перформанс Клуба младих НСД Никшић: 
                                 Вратимо граду част јер он је дио нас

ОО Никшић: Перформанс Клуба младих НСД Никшић: Вратимо граду част јер он је дио нас

Клуб младих Нове српске демократије Никшић одржао је данас перформанс испред зграде Општине Никшић. Како су рекли са перформансом су почели у 11:55 јер је крајње вријеме да ствари у Никшићу почну да се мијењају, не треба чекати минуто до дванаест јер тада ће већ бити касно.

Изјаву су дали Николина Бабовић, члан клуба младих НСД и Никола Горановић, в.д. предсједника НСД НК и члан ГО НСД.

Николина Бабовић: Ми млади Нове Српске Демократије, окупили смо се данас, како би указали на алармантно и крајње забрињавајуће стање у нашем граду. Наиме, симболично смо се окупили у 11:55 како би нашим суграђанима првенствено младим људима поручили да је вријеме да се пробуде. Исто тако на овај начин желимо да укажемо на озбиљност ситуације у којој се град налази. Никшић је некада био град успјешне привреде, са престижним животним стандардом. У наш град су сви радо долазили, данас на жалост већина младих људи из њега одлази. Према последњим подацимаНикшић годишње напусти око 700 грађана углавном младих. Такође још један од проблема јесте негативан природни прираштај, чему свједоче основне школе у нашем граду које из године у годину уписују видно мањи број првака.

Никола Горановић: Порука на нашем транспаренту и подаци које смо изнијели, последица су катастрофалне економске ситуације и краха никшићке индустрије. Због недостатка радних мјеста, Никшић је постао град пензионера и социјале. Сходно томе није ни чудо што млади људи одлазе из нашег града. Главни кривац за постојећу ситуацију јесте власт која већ три деценије кроји нашу судбину. Посебну улогу за овако суморну ситуацију имају управо никшићани који све ове године обављају највеће државне функције. Због тога, грађани Никшића имају и највећу одговорност и обавезу, да буду покретачи промјена и окрену леђа садашњем режиму. Суграђани вратимо граду част јер он је дио нас.

ИН4С, 25.01.2018.Датум: 25.01.2018..
Close
Close