Вучуровић: Заједнички предсједнички
                          кандидат може побиједити ДПС

Вучуровић: Заједнички предсједнички кандидат може побиједити ДПС

Главни одбор Нове српске демократије позвао је јуче све опозиционе субјекте да стану иза заједничког опозиционог кандидата за предсједничке изборе.

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић за Побједу објашњава разлоге ове одлуке.

„Потребна је нова форма обједињавања опозиције. ДФ их позива на заједнички рад тако што би сви стали иза нестраначког кандидата на предстојећим предсједничким изборима и имали јединствене листе на локалним изборима“, рекао је Вучуровић.

- Вјерујете ли у ту могућност, с обзиром на то да су односи међу опозиционим партијама одавно нарушени?

ВУЧУРОВИЋ: Вјерујем да смо сви у опозицији толико политички свјесни и „упућени“ у кретања на политичкој сцени и искуства са прошлих избора, да смо способни да извучемо поуке и простом анализом дођемо до закључка да заједнички, нестраначки кандидат има највеће шансе да побиједи кандидата режима.

- Када ће ДФ саопштити име кандидата за којег сматра да би, као нестраначки, могао бити најбољи у изборној трци за предсједника? Чекате ли да чујете прво ко ће бити кандидат ДПС-а?

ВУЧУРОВИЋ: Нас не интересује ко ће бити кандидат ДПС-а, Мило Ђукановић, Милица Пејановић-Ђуришић, Зоран Пажин или неко трећи. То су све политичари који су већ нанијели огромну штету Црној Гори и њеним грађанима, и опозиција мора пронаћи најбољи начин да ту политику порази и на предсједничким и на локалним изборима који слиједе. Опозиција је на потезу – грађани од нас очекују да својим одлукама и дјеловањем покажемо зрелост и јединствено одговоримо на политику и дјеловање ДПС-а и њихових партнера из организованог криминала, као што предлаже ДФ.

- Ако буде више опозиционих кандидата за предсједника, сматрате ли да у том случају имате шансе против ДПС-а?

ВУЧУРОВИЋ: Надамо се да ће сви у опозицији ставити по страни своје сујете и ускостраначке интересе јер нам је у овом тренутку, и на предсједничким и на локалним изборима у Подгорици и другим општинама, неопходна заједничка стратегија и активност. Штетно је, а није ни логично, да се упорно избјегава било какав разговор унутар цјелокупне опозиције. Такво понашање открива недостатак политичке мудрости и политичку ускогрудост, а можда су у питању и неки други разлози у које не желим да вјерујем, али нијесу непознаница на нашој политичкој сцени.

- Шта очекујете на изборима у Беранама и Улцињу?

ВУЧУРОВИЋ: Коалиција „Здраво Беране“, коју чине ДФ и СНП, у протекле четири године урадила је одличан посао, зауставила пропадање општине и покренула бројне пројекте и активности. Сигуран сам у побједу коалиције „Здраво Беране“ и због добрих резултата које су постигли у претходном периоду и сигуран сам да ће грађани у коалицији „За здрави Улцињ“ препознати снагу која може да удахне нови живот овој општини. 

Побједа, 28.01.2018.
Датум: 28.01.2018
Close
Close