Спасојевић: ДПС кадрови у никшићким школама
                          врбују матуранте за партијску књижицу

Спасојевић: ДПС кадрови у никшићким школама врбују матуранте за партијску књижицу

Пише: Лука Спасојевић, члан радног предсједништва клуба младих НСД и матурант никшићке гимназије 

Ових дана, ми Никшићани, имали смо прилику да се сусретнемо са појавом која својом суштином превазилази најекстремније дјелове књижевних описа аустријског писца Леополда Мазоха (по чијем је имену настао појам мазохизам).

Наиме, одређени број никшићких матураната и средњошколаца одлучио је да умјесто романа Меше Селимовића у своје руке узме партијску књижицу Демократске партије социјалиста и тиме недвосмислено искаже спремност да, у духу свог породичног васпитања, незаустављиво и по сваку цијену, служи креаторе наопаког система ,,вриједности“ који влада Црном Гором. Јер да су ти млади људи одабрали да умјесто Радивоја Никчевића и Ивана Митровића, кроз његова дјела, упознају Мешу Селимовића, знали би да је тај велики интелектуалац рекао: ,,Полтрони су ђубре на којима расту сва зла овог свијета“.

Наравно, одсуство здравог размишљања и етике код једног, на срећу мањег дијела, никшићких матураната настало је као плод окупације образовних установа од стране кадрова ДПС-а. Они покушавају да од водећих образовних институција направе зле лабараторије гдје се као највеће људске и академске норме усвајају полтронство, ропство, неморал и подобност персонификовани у чланској књижици ДПС-а. Такав школски систем у Никшићу и читавој Црној Гори младим људима као идоле намеће ријалити-звијезде, квази-интелектуалце, полтроне и локалне ,,татине и мамине“ лордове. Или им, пак, као идоле намећу похабане политичке конвертите као што је Радивоје-Лала Никчевић- у младости комуниста и социјалиста, деведесетих српски националиста, данас антисрпски Дукљанин, а читавог живота поносни слуга свога газде.

Оно што је нарочито гротескно у свему овоме јесте то да је предсједница Савјета младих ДПС-а Никшић Марија Перовић истакла да је ,,политика ДПС-а највише посвећена младима“. Колико је ДПС посвећен младима у Никшићу најбоље свједоче подаци да би чак 60 одсто младих напустило овај град и да је око 50 процената никшићке омладине незапослено. Једини дио младих људи којима ДПС посвећује пажњу јесу они који су спремни да прихвате партијске окове, изгубе слободу и постану бескичмењаци и тако клечећи са оковима гледају Мила Ђукановића и диве му се баш као што се Ђукановић некада дивио Слободану Милошевићу.

Међутим, млади Никшићани су већином против тог изопаченог система ,,вриједности“ и свјесни су да је пут безнађа нашег града креација ДПС-а.

Убрзо долази вријеме када ће се на крилима младих људи слобода уселити у Никшић и у Црну Гору. Поручујем и мојим вршњацима који су силом притиска или у нади да ће на тај начин доћи до коре хлеба поклекнули на испиту морала и прихватили партијске окове ДПС-а да и они треба да се радују долазећим промјенама. Радујте се, јер ћете бити слободни! Скинућете окове и научити да љубите слободу, вратићете се духу наших предака и увидјећете да се од поштеног рада и образовања може живјети.“Датум: 28.01.2018
Close
Close