Предсједништво ДФ-а позива челне људе
                                правосуђа на дебату на јавном сервису

Предсједништво ДФ-а позива челне људе правосуђа на дебату на јавном сервису

Предсједништво ДФ је свјесно дубине државне кризе у којој се налази Црна Гора, а која је последица приватизације свих виталних институција државе од стране актуелног режима, налази се у реаговању Предсједништва ДФ-а на саопштење Удружења судија.

Реаговање преносимо у цјелини:

Због неспроведених темељних политичких реформи, којима би се демонтирао тоталитарни политички поредак, данас након 27 година, јасно се виде последице ових погубних процеса.

Посебно велика оштећења су претрпјели полиција, АНБ, тужилаштво и судство, који су данас, част изузецима, у потпуној служби партије на власти и под персоналном контролом браће Ђукановић и Душка Марковића.
Смртни ударац тужилаштву и правосудју, управо је задан политички монтираним судским процесима против ДФ, када су кључни функционери тужилаштва и судства пристали да буду обични послушници и слуге у функцији очувања власти актуелног режима.

Након херојског отпора ДФ и наших адвоката, пред очима јавности се распадала, као кула од карата, корумпирана и нестручна, вјештачка творевина коју су брижљиво деценијама држали под контролом партија на власти и службе безбједности.

Лидери ДФ и наш адвокатски тим је показао грађанима Црне Горе да правда, поштење, владавина права и поштовање Устава и Закона, не станују у зградама тужилаштва и судова. И нека се „другови судије“ не љуте због свог ружног лика у огледалу. Сами су криви за бруку и срамоту која ће остати забиљежена црним словима у историји бешћашћа, полтронства и слуганства.

Имајући у виду како су се бирали тужиоци и судије и ко суштински одлучује о њиховим каријерама, позивамо их да се обрате АНБ и тамо потраже своје „тајне досијее“ које служба о њима незаконито води и гдје се прикупљају компромитујуће информације о њима, помоћу којих се управља њиховим одлукама и директно утиче на судбине људи у Црној Гори.

Познато је да се предмети за које су заинтерсовани браћа Ђукановић и Душко Марковић, додјељују само пробраним судијама, за које АНБ има компромтујуће информације помоћу којих се судије уцјењују да суде, не по закону и на основу доказа, него на основу личних интереса ових моћника.

Предсједништво ДФ разумије да судије који имају проблеме са наркотицима, које се налазе на платном списку мафије, којима се отписују кредити, минуси на платним картицама, заташкавају кривична дјела члановима породице, који су уцјењени компромитујућим видео материјалима са секс аферама, којима се бришу коцкарски дугови, који се друже и славе са босовима мафије, који за новац пресуђују у корист тајкуна блиских режиму, који иду на скијање по Алпима, имају станове, виле и возе скупоцјене џипове, чија дјеца троше по пар хиљада евра на ноћ по ноћним клубовима, морају да брукају судску функцију и пресудују срамотне пресуде невиним људима из ДФ.

Такве судије, морају знати, да ова власт неће трајати вјечно и да ће правда закуцати и на њихова врата. Када се отворе ти тајни досијеи АНБ-а, многи послушници и слуге у судским тогама, ће морати да објасне поријекло своје имовине, сарадњу са АНБ, сарадњу са мафијом и мораће да одговарају пред законима, и судовима слободне Црне Горе. Оне судије које су поштено и часно судиле, на основу закона и доказа, немају чега да се плаше када се власт промјени.
Имајући у виду степен и ниво контаминације црногорског тужилаштва и правосудја, прва демократска Влада Црне Горе мораће спровести лустрацију и општи реизбор свих тужилаца и судова, како би се y система уклонили они који су се огријешили о закон и масовно кршили људска права и слободе по налогу врха режима.

Судије јесу по уставу независне, али то не значи да су ван било какве контроле и да не одговарају никоме за своја поступања. Прихватањем да буду срамотни саучесници у политичком прогону ДФ, они су свјесно са умишљајем преузели и одговорност за последице по мир и стабилност земље.

Предсједништво ДФ позива челне људе правосуђа, Весну Меденицу, предсједницу Врховног суда, Драгољуба Драсковића, предсједника Уставног Суда, Бориса Савића, Предсједника Вишег Суда и Младена Вукчевића, предсједника Судског Савјета, иначе бившег предсједника Извршног Одбора ДПС-а, на дебату на јавном сервису РТЦГ, гдје ћемо укрстити аргументе па нека грађани суде и њима и нама. Ми смо спремни.

ИН4С, 03.02.2018.Датум: 03.02.2018
Close
Close