Клуб младих Нове српске демократије
                           домаћин наредног Конгреса DEMYC-a

Клуб младих Нове српске демократије домаћин наредног Конгреса DEMYC-a

Протеклог викенда у посјети Клубу младих Нове српске демократије (КМНСД) био је предсједник Демократске заједнице младих Европе – DEMYC, господин Хавиер Хуртадо Мира. DEMYC је једна од најснажнијих организација младих у Европи, која постоји од 1964. године, са сједиштем у Бриселу, која броји 45 организација из 33 земље и баштини европске конзервативне и демохришћанске вриједности. Његови домаћини испред Клуба младих НСД-а су били Марко Ковачевић, Петар Драшковић, Милица Дедић и Милица Томашевић. Ова посјета је резултат састанка између господина Мире и портпарола НСД Марка Ковачевића у Београду децембра прошле године. Тада је договорено да НСД на наредном Конгресу DEMYC-a пређе из статуса посматрача у статус пуноправног члана. Приликом ове посјете је потврђен тај договор. 

Поред тога Клуб младих Нове српске демократије прихватио је понуду да буде домаћин наредног Конгреса DEMYC-a. Господин Мира је рекао да би за њих било значајно да Конгрес организују баш у Црној Гори и понуде домаћинство НСД-у и да на тај начин покажу да и конзервативне странке у Црној Гори имају подршку и своје партнере у Европи, а не само социјалисти. Такође, назначио је да веома цијене Нову српску демократију и њене напоре у борби за слободно друштво као и да залагања за добре односе са Русијом и сарадња са њиховим најснажнијим странкама, попут Јединствене Русије, које НСД има нису антиевропски ставови и радње већ природне ствари у политици. 

Мира је осудио прогон лидера Демократског фронта и монтиране процесе и рекао да је то узрок тога што Црна Гора није увела принцип промјене власти и да се због тога дошло у ситуацију да неколике породице држе институције заробљенима. Он је изразио задовољство што ће једна политичка странка из Црне Горе која баштини конзервативизам и демохришћанске вриједности на традиционални европски начин постати чланица њихове организације. 

Хавиер Хуртадно Мира је испратио заједно са младим функционерима НСД-а локалне изборе у Беранама и честитао побједу опозицији у том граду. 




Датум: 06.02.2018
Close
Close