НСД: Разлог напада ДПС-а на 
                 Барски портал „Операција Луксембург“

НСД: Разлог напада ДПС-а на Барски портал „Операција Луксембург“

Нова српска демократија најоштрије осуђује пријетње које су из општинког одбора ДПС-а Бар изнијели према уредништву Барског портала поручивши им да ,,неће још дуго“, поручено је из ове странке.

„Срамно је да живимо у држави која је заробљена од стране једне партије и да је чланска карта исте легитимација за овако отворене пријетње према слободној новинарској ријечи и то у форми званичног акта. Вријеме пријеких судова је прошло и ово је нешто што се по сваку цијену мора зауставити“, нагласили су у НСД.

Јасно је, нагалшавају у НСД, да је прави разлог за пријетње чињеница да је уредник Барског портала Миленко Мишко Јовановић открио и снимио куповину гласова ДПС-а у Бару за парламентарне изборе 2016 години и то публиковао у свом документарном филму ,,Операција Луксембург“ у ком се јасно и недвосмислено види каквим се све прљавим радњама ДПС служио да би сачувао власт.

Због тога НСД вјерују да се изнешене пријетње директно односе на личност уредника Барског портала, којег држава већ дуже од годину дана прогања кроз наручене приватне тужбе због ,,Операције Луксембург“, док нико од оних који су куповали гласове или примали новац, да би гласали у тој афери, није процесуиран од стране надлежних институција.

„С обзиром на неповјерење које имамо у институције, страхујемо за безбједност господина Јовановића и изражавамо апсолутну спремност да га са наше стране заштитимо на све начине који су нам доступни“, закључили су у НСД.

ИН4С, 11.02.2018.Датум: 11.02.2018
Close
Close