Вучуровић: Поједини ставови Абазовића не доприносе
                             договору око предсједничког кандидата

Вучуровић: Поједини ставови Абазовића не доприносе договору око предсједничког кандидата

Поједини ставови предсједника ГП УРА Дритана Абазовића, у којима се може препознати да он, између осталих, критикује и ДФ због непостизања консензуса о једном, нестраначком кандидату опозиције, не одговарају чињеницама и не доприносе напорима да се дође до договора. Критике на рачун ДФ не стоје и није нам јасно зашто је Абазовић, или неко други који се евентуално крије иза његових ставова, саопштио нешто што само може да нанесе штету врло значајном искораку опозиције. Посебно је штетно да се тај дијалог опет пренесе на медије и да се тако опет угаси.

Упркос медијској кампањи да се умањи значај недавног састанка опозиције, овај коначно успостављени дијалог ДФ оцјењује као значајан корак у добром правцу. Послије више од годину дана упорних ДФ-ових позива, успјели смо да разговарамо, и да отворимо веома значајну тему заједничког нестраначког кандидата. Тај наш став је прихватио и дио опозиције, која се представља као грађанска, који су имали и властити предлог, гђу Милку Тадић-Мијовић.

Ми сматрамо да ДФ-у нико не може ускратити право да подржи оног нестраначког кандидата за којега сматрамо да може побиједити представника режима. Иза таква личности би, несумњиво, пуним капацитетом стала и читава инфраструктура ДФ-а, као најснажније опозиционе групације, што је такође чињеница коју је Абазовић, вјероватно случајно, заборавио да каже, а која је, у коначном, пресудна да би кандидат опозиције однио побједу. ДФ је показао способност да препозна нестраначку личност која може да побиједи кандидата режима, а предсједнички избори из 2013. су демонстрирали тај наш добар осјећај за озбиљну политичку борбу опротив ДПС-а.

Зато је јасно настојање режимских медија и структура, да сваки предлог ДФ-а минирају како би се на јавној сцени отворио простор за оне кандидате опозиције који не могу побиједити кандидата режима. Нас не збуњује идентично понашање и неких наводно опозиционих медија, које је исто као и 2013. године када су све радили, па чак и са истих ТВ емисија, да спријече кандидатуру тадашњег кандидата ДФ који је и поред таквих опструкција, подметања и негативне кампање побиједио представника ДПС-а. Наша порука тим медијима и појединим опозиционим политичарима је једноставна- покушајте без икакве сујете и вишка ,,логике'' да пратите оне који су доказали да умију да препознају предсједничког кандидата који може да побиједи на предсједничким изборима. Он је нестраначки, дакле подједнако и ваш и наш, а овај из 2013. године је показао да је чак ближи вама него нама, па према томе нема потребе да се било ко љути. Једном сте нам правили опструкције, и не би било коректно да то опет понављате.

Јован Вучуровић, 23.02.2018.Датум: 23.02.2018
Close
Close