ОО Беране: Божовић: Крађом би 
                             да прекроје вољу Беранаца

ОО Беране: Божовић: Крађом би да прекроје вољу Беранаца

Државна изборна комисија још увијек није донијела никакву одлуку о приговорима које је поднио ДПС о наводним нерегуларностима изборног процеса у Беранама. 

У коалицији „Здраво Беране“ сматрају да одлагањем сједнице ДИК даје простор ДПС-у да припреми терен за понављање избора. 

Објективни разлози за понављањем избора не постоје, а одлагањем сједнице ДИК само даје простор ДПС-у да припреми терен за понављање избора и све што раде је у циљу остварења те прљаве намјере, казала је за „Слободу“ одборница коалиције „Здраво Беране“, Јелена Божовић. 

Она је додала да ДПС, у сарадњи са ДИК-ом, припрема још једну крађу како би прекројили вољу Беранаца.

„Још једном подсјећамо јавност да је у припреми крађа избора у Беранама коју им нећемо дозволити. Прошло је 20 дана од избора и рад локалне управе је блокиран. Играјући овакву политичку игру директно наносе штету грађанима Берана”, додала је Божовић. 

Она подсјећа да ДПС у приговорима тражи понављање избора на бирачким мјестима: Маште, Загорје, Ново насеље 1 и Мезгале, гдје је у оптицају око 1.700 гласова. 

„ОИК одбила је приговоре ДПС-а као неосноване јер мањи пропусти који су се десили на овим бирачким мјестима нијесу довели у питање изборну вољу грађана. Ради се само о техничким пропустима, о чему говоре и уредно потписани записници од стране свих чланова бирачких одбора на крају изборног дана“, истакла је Божовић.   

Такође, додаје Божовић, досадашња пракса ДИК-а је била да се овакви и слични приговори одбијају као неосновани. 

„Подсјећам да је у претходном изборном циклусу на свим бирачким мјестима у општини Андријевица, гдје су исотвремено одржани парламентарни и локални избори, направљена флагрантна повреда изборног процеса. На свим бирачким мјестима у исту гласачку кутију гласачи су убацивали листиће и за локалне и за парламентарне изборе, уз то гласали су и бирачи који нијесу имали бирачко право, а ДИК је одбио све приговоре и прогласио изборну побједу ДПС“, рекла је Божовић. 

Она напомиње да функционери ДПС данима бораве у Беранама и настављају своју кампању пријетње и уцјене гласача. 

„Беранци су на изборима који су одржани 4. фебруара још једном показали да су неустрашиви и непоткупљиви. За 18. мандат и промјену коначног резултата ДПС-у је потребно 400 гласова, а не 70-80 гласова, како наводе у својим саопштењима“, наглашава Божовић. 

У коалицији „Здраво Беране“ се надају да ће се ускоро огласити ДИК како би се ставила тачка на овај проблем, на начин која мора бити законски прихватљив. 

„Очекујемо данас или сјутра одговор ДИК-а. Уколико се не огласе, бићемо приморани да предузмемо неке конкретне кораке“, закључује Божовић.

Слобода, 27.020.2018.

Датум: 27.02.2018
Close
Close