Вучуровић: Бошковић је представник
                              марионетског режима

Вучуровић: Бошковић је представник марионетског режима

Изјава министра Матиса да је Русија непријатељ САД и Црне Горе није чудна, она је дио политичког фолклора у америчкој спољној политици, али овдје треба забиљежити један крајње опасан тренутак – да се представник Владе Црне Горе у потпуности слаже са Матисовом оцјеном, јер нисмо чули да се Бошковић супротставио том ставу, казао је за „Слободу“ посланик ДФ и члан предсједништва НСД Јован Вучуровић. 

Према његовим ријечима, министар Бошковић је представник марионетског режима и у том својству је боравио у САД, па је и изјаве и понашање прилагодио тој чињеници. 

„Тачније, он је ишао да поднесе рапорт онима који покушавају да креирају спољну и унутрашњу политику у Црној Гори, и који из неког разлога прелазе преко чињенице да у Црној Гори влада посљедња диктатура у Европи“, навео је Вучуровић. 

Чудно је, додао је он, да се овако биједно понашају појединци из Владе, који су остали упамћени по томе што су први новац зарадили на аеродрому Голубовци, претоварајући шверцоване цигарете из руских авиона за потребе браће Ђукановић, и који су носили прстен са четири С.

„Овим скандалозним потезом, Влада Црне Горе, овога пута у лику министра Бошковића, још једном је тешко осрамотила и понизила Црну Гору и своје претке, признали лажну државу Косово, и кад су спремни да дијелове Црне Горе предају албанским екстремистима, онда је од таквих политичара очекивано да вишевјековне савезнике прогласе за непријатеље“, казао је Вучуровић. 

Према његовим ријечима, свједоци смо пројекта људи из врха режима који има за циљ да се Црна Гора окрене наопачке, да се одрекне свега онога што је некада била, и да се етаблира као држава која се стиди своје прошлости, јуначке историје и која има неке нове савезнике, који јој то никад нису били. 

„Тај пројекат није почео тренутком стварања Ђукановићеве приватне државе, него њиховом издајом током НАТО агресије 1999. године. Зато су у Црној Гори неопходне хитне промјене и успостављање спољне политике која ће имати кичму и достојанство, а не слијепо служење било којем центру моћи. Потребна нам је слободна Црна Гора која ће бити партнер и са Истоком и са Западом, али и која ће знати ко су јој кроз историју били пријатељи и савезници“, сматра Вучуровић. 

Слобода, 01.03.2018.Датум: 01.03.2018
Close
Close