Још једна у мору ситних подвала режима

Још једна у мору ситних подвала режима

Андрија Мандић никада није бјежао, нити ће, из Црне Горе. То је брутална лаж оних чији се осуђени предсједник политичког савјета крије у Београду. Сва подметања полиције и тужилаштва којима би хтјели да га „истјерају“ из Црне Горе, разбиће се у парампарчад, као и лажна оптужница за државни удар. 

Подсјећамо грађане да је предсједник Нове српске демократије у моменту када је сазнао да је против њега подигнута оптужница био у Београду, и да је истог тренутка авионом долетио у Подгорицу. Истина о догађају којим се инсинуира бијег у Србију је следећа: синоћ је црногорска полиција још једном демонстрирала спремност да ризикује животе својих грађана, само да би режиму омогућила ситно манипулисање чињеницама у дневнополитичке сврхе. Предсједник НСД Андрија Мандић, имао је за јуче и данас унапријед договорене партијске активности у општини Пљевља, у оквиру којих је присуствао и веома успјешној промоцији књиге члана политичког савјета наше странке, Бојана Струњаша. Након тога је, са највишим функционерима ОО НСД Пљевља кренуо у серију планираних кућних посјета. 

Као што је уобичајено, био је неуставно и незаконито праћен од стране полиције са “безбједне удаљености”, али то је чињеница на коју су функционери Демократског фронта навикли и због које се претјерано не узбуђују. Андрија Мандић и делегација ОО Пљевља, на челу са предсједником Миланом Лекићем, упутили су се у удаљено село Поблаће, на тромеђи Црне Горе, Србије и Републике Српске, код симпатизера који мјесецима инсистира да угости свог предсједника. Иако су полицијски службеници, који су их пратили, знали да је локални пут којим су се кретали лоше очишћен и веома опасан, као и да уколико успију да се пробију низбрдо, свакако неће моћи да се врате, нису упозорили делегацију НСД-а на непремостиве проблеме на које ће наићи, ризикујући њихове животе. 

У позадини овог нељудског акта била је њима добро позната чињеница, да ће Андрија Мандић са сарадницима морати да се врати другим путем, кроз територију Србије, а да му је због процеса “Државни удар”, забрањено напуштање Црне Горе. Умјесто да асистирају својим грађанима у невољи, они су потрчали да дојаве колегама из полиције Србије да зауставе возило којим се Мандић са сарадницима враћао, преко Јабуке, у Пљевља.

Ово је још једна, у мору ситних подвала режима, којима се жели опањкати Демократски фронт и његови лидери. Наравно, имаће успјеха колико и сви до сад. Мандић ће бити у ЦГ чим возило које је послато као замјена за аутомобил оштећен у наносима снијега стигне за њега.

Датум: 02.03.2018
Close
Close