Предсједништво ДФ: Релевантни опозициони субјекти 
                            да личне и партијске интересе подреде већини грађана 
                                        који траже смјену власти

Предсједништво ДФ: Релевантни опозициони субјекти да личне и партијске интересе подреде већини грађана који траже смјену власти

Предсједништво ДФ-а обавјештава јавност да је због историјске важности обједињавања опозиције око једне нестраначке личности, постигло договор са Андријом Јовићевићем да одустане од кандидатуре за предсједника Црне Горе.

На овај начин смо још једном демонстрирали одговорност коју данас такође треба да покажу сви релевантни опозициони субјекти, и да личне и партијске интересе подреде већини грађана Црне Горе који траже смјену власти, а наступајући предсједнички избори представљају праву прилику за то.

Јавности је познато да Демократски фронт није предлагао страначког кандидата, и још од марта 2017. године смо остатку опозиције предложили кандидовање нестраначке личности која може објединити све опозиционе структуре. Иако смо најјачи опозициони политички фактор, сличну ширину смо показали и када смо након одржаних парламентарних избора 2016 обећали мањинску подршку влади коју би формирале мањинске партије са остатком опозиције. Грађани су нам то изузетно цијенили и зато смо успјели да сачувамо снагу и наставимо са предлозима и политиком која је интересу свих грађана Црне Горе.

Имајући у виду све набројане чињенице и наш доказани опозициони кредибилитет, позивамо све колеге из опозиције који су најавили кандидатуре, да одустану од тог губитничког наума, и да се договоримо око једне нестраначке личности која ће бити сигурни побједник на предсједничким изборима. Веома је важно потенцирати чињеницу да се и у овом тренутку опозиција не налази у временском шкрипцу, јер ни наш политички противник ДПС још није изашао са својим предсједничким кандидатом и очекује нашу реакцију.Датум: 06.03.2018.
Close
Close