Мандић поручио Катнићу: Немој пиле под камион

Мандић поручио Катнићу: Немој пиле под камион

Лидер Нове српске демократије и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић казао је да ће знати како да одговори на намјеру Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића да га смјести у притвор.

„Поједини новинари блиски ГСТ обавијестили су јавност да је Миливоје Катнић и данас ‘осмислио“’још једну нову акцију у борби против ДФ-а. Јуче је тема била одузимање пасоша, а данас је гурање у затвор“, казао је Мандић за “Слободу”.

Он наводи да још од скидања имунитета колеги Кнежевићу и њему „Катнић чини све што је у његовој моћи да их спакује у затвор, гдје је раније већ том казном мучио неколицину њихових невиних сабораца”.

„У мом случају има и једну додатну намјеру са којом нас је недавно на суђењу у случају лажног државног удара упознао Милутин Ђукановић, пред којим се Катнић разметао пријетњама − убиством мог сина јединца и стављањем црног барјака на нашу кућу. Дакле, вјероватно би желио да мене смјести у затвор како би, рачунам, покушао да такав злочин почини док се ја налазим иза решетака, вјерујући да ће то лакше моћи да уради. Нек свак ради што је наумио у складу са властитом памећу и карактером, а ја добро знам како ћу одговорити. Порука за Катнића је – немој пиле под камион“, казао је Мандић.

Јовановић: Покушава се прикрити брука о илегалном пуштању Синђелића на слободу

Његов адвокат Мироје Јовановић наводи да се преласком границе његовог брањеника заправо покушава прикрити друга ситуација.

„Ради се о покушају да се покрије илегално пуштање осуђеног убице Саше Синђелића, да се врати у Србију. Овим чином ту бруку и срамоту покушавају покрити они који су морали да га приведу, саслушају и притворе. Сада очигледно покушавају да сваки дан забаве народ некаквим причама о бјекству човјека који је усред Подгорице“, казао је Јовановић за телевизију „Вијести”.

Из СДТ-а наводе да је Мандић прекршио мјеру – забрану напуштања државе.

Јовановић је овакво поступање СДТ назвао „незаконитим и наставком хајке против његовог клијента“ на шта ће, како је поручио, адекватно реаговати.

Адвокат је казао да ће се жалити и на одлуку суда којом је Мандићу, прије два дана, одлуком Вишег суда одузета путна исправа.

„Мандић је у Црној Гори, бори се, труди се. Онај коме се то не допада може пробати да са правном акробатиком и гимнастиком нешто заказује, али ми ћемо се наравно, спрам тога равнати и уредно оспоравати“, казао је Јовановић.

Наредни корак у поступку је саслушање Мандића у Вишем суду, након чега ће суд и донијети одлуку о евентуалном притвору.

Слобода, 08.03.2018.Датум: 08.03.2018
Close
Close