Мандић: Бојанић кандидат који има снагу 
                                      и знање да руководи државом

Мандић: Бојанић кандидат који има снагу и знање да руководи државом

Опозициони предсједнички кандидат Младен Бојанић казао је да је оптимиста, те да вјерује да заједничким снагама може доћи до промјена у Црној Гори.

– Оптимиста сам и вјерујем да опозиција, заједничким снагама, може направити политички преокрет у Црној Гори, рекао је Бојанић за “Слободу”.

Он се јуче састао са руководством Нове српске демократије и том приликом се захвалио тој партији, ДФ-у, као и осталим опозиционим странкама на указаном повјерењу.

Бојанић је додао да је обавио разговоре и са колегама из других опозиционих странака.

Бојанић је присуствовао сједници проширеног састава Извршног одбора НСД, којом је предсједавао Милутин Ђукановић. Сједници су, поред челника НСД, присуствовали и предсједници општинских одбора.

– Бојанић је окупио велики дио опозиције. Он је кандидат који има и снагу и знање да руководи државом. То је човјек који је заједно са грађанима “гутао сузавце” на протестима октобра 2015. Такође, његово залагање против НАТО интеграција препознато је у јавности. Човјек је који говори српским језиком, али исто тако има контакте са многим европским званичницима и његује црногорске вриједности, рекао је лидер НСД Андрија Мандић за “Слободу”.

Он је додао да ДПС има велике проблеме у својим редовима због уједињења већег дијела опозиције.

– Ово је историјски договор за опозицију у Црној Гори. У ДПС-у добро знају колико је то погубно за њих, додао је Мандић.

Радуновић: Кандидат који спаја

Да је Бојанић идеално рјешење за све опозиционе бираче, сматра и потпредсједник НСД Славен Радуновић.

– Посебна вриједност ове кандидатуре јесте у томе што смо успјели да  окупимо различите странке из опозиције у моменту кад то нико није очекивао. Дошло је до великог обрта и очекујем да ће грађани то доживјети као стимуланс и допринијети побједи опозиционог кандидата ако не у првом, онда у другом кругу, и то убједљиво, казао је Радуновић.

Он је додао да се нада да ће и они кандидати, који још увијек нису прикупили потписе подршке, искористити ову прилику да на један частан начин изађу из комплетне приче.

– Поред проблема који би могли да имају приликом прикупљања потписа, улазе и у једну сферу која за политичаре није добра, јер би могли да буду оптужени од стране грађана да кваре већ унапријед очекивани резултат, рекао је Радуновић.

Он је додао да Бојанић може да рачуна на широку подршку бирача.

– Бојанић не производи непријатеље око себе, већ привлачи људе. Не видим ниједан профил међу грађанима који би могао да нађе неки разлог да не гласа Бојанића, додао је Радуновић.

Слобода, 13.03.2018.Датум: 12.03.2018
Close
Close