Ковачевић: Од независне Црне Горе
                          остали само дугмићи

Ковачевић: Од независне Црне Горе остали само дугмићи

Влада Црне Горе је данашњим потезом протјеривања једног руског дипломате из Црне Горе показала да су од независности Црне Горе остали само дугмићи, оцијенио је Марко Ковачевић, у име ДФ-а.

Поставља се питање да ли је чланством у НАТО пакту уопште остао било какав простор да Црна Гора води сопствену и самосталну спољну политику?

“Очигледно да није. Интереси Црне Горе стављени су под тепих и било какво самостално одлучивање је онемогућено а директно одговорни за такво стање су премијер Душко Марковић и предсједник ДПС-а Мило Ђукановић. Сервилна политика према западним центрима моћи доводи Црну Гору у незавидну позицију директног супротстављања Русији без икаквог конкретног разлога и интереса саме Црне Горе и њених грађана. Овакви потези сигуран су пут у нестанак Црне Горе који је већ отпочео срамном демаркацијом са лажном државом Косово и прије тога односом званичних власти према Превлаци гдје је територија земље смањена. Црна Гора као држава је пала на испиту очувања сопственог територијалног интегритета, независности и суверенитета кривицом оних који су нелегитимно и нелегално на власти доносили одлуке које су, по њиховом признању у многим случајевима биле у супротности са ставовима преко 80% грађана.

Овакву политику грађани Црне Горе морају бити спремни да казне уколико желе да Црна Гора опстане као држава. Сваки продужетак боравка на власти издајничких структура Мила Ђукановића и Душка Марковића доводи у питање голу егзистенцију како државе тако и њених грађана, рекао је Ковачевић.

Борба, 28.03.2018.Датум: 28.03.2018
Close
Close