НСД Пљевља: Клизалиште отишло
                               у фебруару, ДПС иде у мају

НСД Пљевља: Клизалиште отишло у фебруару, ДПС иде у мају

Потписивање уговора за израду идејног пројекта еколошке реконструкције И блока Термоелектране Пљевља између електропривреде Црне Горе и Њемачке компаније „STEAG Energy Services“, обећање реконструције I блока ТЕ и рекултивације депоније „Маљевац“ је само још једна од предизборних фарси и лажи ДПС-а – саопштио је предсједник Нове српске демократију ОО Пљевља, Милан Мијо Лекић.

Како је нагласио, овакве бруталне, безочне предизборне лажи и обећања Пљевљацима говоре „шта ДПС мисли о нама, како нас цијене и уважавају“.

„Поштовани грађани Пљеваља, прије свих нових обећања треба господа из ДПС власти да одговоре Пљевљацима шта је са досадашњим обећањима још од давне 2006. године па до данас. Шта је са обећањем Мила Ђукановића, данашњим предсједничким кандидатом ДПС-а који је као предсједник Владе приликом посјете Пљевљима 11. јула 2016. године обећао почетак изградње II блока ТЕ Пљевља у септембру исте године? Шта се десило са уговором између Електропривреде Црне Горе и чешке компаније Шкода Праха о изградњи II блока ТЕ Пљевља потписан 29. септембра 2016. године који је вриједан 324,5 милиона евра? Шта је са обећањем Мила Ђукановића из 2012. године да ће отворити 40.000 нових радних мјеста? Шта је са изградњом 23 км пута Косаница-Глибаћи-Бобово који је обећао у предизборној кампањи Мило Ђукановић 2006. године као тадашњи премијер а данашњи кандидат за предсједника Црне Горе? Шта је са обећањем Предсједника општине Мирка Ђачића од 11. јула 2016. године да ће почети реализација пројекта топлификације града Пљеваља и унапређења животне средине? Шта је са реализацијом великих пројеката у рударству и дрвној индустрији које је обећао актуелни предсједник општине Пљевља, Мирко Ђачић? Шта је са изградњом аеродрома на Ђулиној гуки у Пљевљима, који је обећан још давне 2006. године? Шта је са обећаном изградњом пруге која би повезала Пљевља са пругом Београд-Бар? Шта је са реализацијом пројекта изградње затвореног и отвореног градског базена вриједног око 2,5 милона евра? Шта је са пројектом уређења градске пијаце, вриједним око четири милона евра, који је подразумијевао изградњу модерног пословног центра умјесто постојећих привремених објеката? Шта је са изградњом бициклистичких стаза у нашем граду које је обећао Филип Вуковић?“, пита предсједник пљеваљског одбора НСД-а.

Како је истакао, садашња локална самоуправа није успјела да реализује ни неколико мањих пројеката из стратешког плана, као што је уређење Боровишког језера и купалишта за које је требало да се издвоји око 20.000 евра.

„Министарство просвјете најавило је прије пар година изградњу вртића у Пљевљима на Гукама, а до данас радови још нијесу ни започети. Академски центар чија је реконструкција скупо коштала грађане је затворен, а отворен факултет „иза Тулбета“. „Луксузна фонтана“ коју је предсједник општине дуго најављивао „сија“ у центру Пљеваља и баца млазове чисте воде коју грађани плаћају по високим цијенама“, нагласио је он.

Од свих обећаних пројеката, према ријечима Лекића, једино су реализовали клизалиште на градском тргу које је изнајмљено од једне београдске фирме у износу од 27.000 евра.

„Клизалиште је ‘отишло’ у фебруару мјесецу а у мају мјесецу иде и садашња власт и то сигурним кораком!“ закључује он.

ИН4С, 28.03.2018.Датум: 28.03.2018
Close
Close