Милутин Ђукановић: Руководство Исламске заједнице
                       да се извини Медојевићу и Кнежевићу, 
                         имам Кадрибашић шири мржњу

Милутин Ђукановић: Руководство Исламске заједнице да се извини Медојевићу и Кнежевићу, имам Кадрибашић шири мржњу

Демократски фронт позива руководство Исламске заједнице у Црној Гори да се јавно извини посланицима нашег савеза, Небојши Медојевићу и Милану Кнежевићу. Након најновијих беспризорних и, до сада у јавности нерегистрованих, бруталних напада представника неке вјерске организације на политичаре, представнике народа, као што се десило данас од стране пљеваљског имама Самира Кадрибашића, то је најмање што може да уради руководство Исламске заједнице како би се сачували добри међувјерски и међунационални односи у Црној Гори.

Наиме, пљеваљски имам Кадрибашић је, користећи најпогрдније ријечи и скрнавећи наше свете иконе, понижавао и вријеђао нашу православну хришћанску вјеру, нападајући посланике Демократског фронта, слао јасне поруке какав је његов став и однос према грађанима који не припадају исламској вјери и његовој нацији. Узимајући у обзир да је у овом несрећном времену власти однарођеног режима на дјелу обрачун са традиционалном Црном Гором, њеном историјом и православним бићем и традицијом, на површину ове мутне ријеке испливао је свакакав шљам. Вјерујемо да постоји довољан број разумних људи који препознају на какву странпутицу и трагедију могу да нас поведу овакви процеси. Непоштено је и несојски да у времену кад се у Подгорицу досељава на стотине породица Бошњака из Пљеваља, Рожаја, Плава, Гусиња и Улциња, како би владали Црном Гором и преузимали најважније функције у Влади Душка Марковића, један имам овако брутално насрће на нашег посланика Милана Кнежевића који је утамничен у Спужу, као и на посланика Небојшу Медојевића.

Тражимо и позивамо одговорне људе у Исламској заједници и бошњачком народу да зауставе ово ширење мржње јер чињеница да њихови представници могу политички да уцјењују Демократску партију социјалиста, Мила Ђукановића и Душка Марковића и руководиоце те странке, не гарантује да се на овом простору сви мире и пристају на политику уцјена. Ако су они спремни да због шаке власти продају историјски завјет својих предака и пристану на сваку врсту уцјене гдје незаслужено дају позиције Бошњацима, не значи да су на то спремне и њихове дојучерашње присталице од којих се такве чињенице не могу сакрити. Пошто бошњачки представници данас контролишу готово све полуге моћи у овој земљи, не даје им за право да вријеђају и понижавају нас из опозиције који смо достојни наследници наших предака који се нијесу ни турчили, ни латинили, ни унијатили.

Демократски фронт очекује брз одговор од руководства Исламске заједнице како би знали да иза ових увреда стоји неодговоран појединац, или ће изостанком таквих извињења знати да иза овога стоји и руководство Исламске заједнице.

Милутин Ђукановић, предсједник Клуба посланика ДФ Датум: 28.03.2018
Close
Close