Вучуровић: Или тандем Ђукановић-Харадинај
                                 или слободна Црна Гора

Вучуровић: Или тандем Ђукановић-Харадинај или слободна Црна Гора

Подршка коју је предсједнички кандидат ДПС Мило Ђукановић добио од Рамуша Харадинаја не изненађује, и сасвим довољно говори о Ђукановићу, његовом политичком дјеловању и намјерама које су им веома сличне, рекао је Јован Јоле Вучуровић, посланик Демократског фронта.

„Пошто нисмо чули да се Ђукановић дистанцирао од ове подршке, онда само можемо да констатујемо да је он поносан што га подржавају лидери некадашње терористичке ОВК, која је починила најстрашније злочине против Срба и Црногораца на подручју јужне српске покрајине“, истакао је Вучуровић и додао:

„Кад је већ тако, онда првенствено гласачи ДПС-а треба добро да размисле да ли и даље желе да подржавају некога коме је Рамуш Харадинај ослонац и најближи партнер у региону.

Само прије неколико дана, Харадинајеве и Тачијеве разуларене униформисане присталице су хапсиле и малтретирале државне функционере Републике Србије, а сада отворено пријете да изазову нови сукоб на овом подручју“.

Вучуровић је нагласио да се брутално нападају они који желе да обезбиједе опстанак и повратак српског и црногорског народа, коме припада и Мило Ђукановић. Међутим, истиче он, Ђукановић је свјесно прећутао овај линч, јер њему није стало до Срба и Црногораца него до Рамуша Харадинаја, коме су недавно кукавички уступили дио територије Црне Горе.

„Не заборавимо, Ђукановић је на челу режима који је признао лажну државу Косово, и који је најавио да би, као дио НАТО-а, учествовао и у евентуалним дејствима против Срба и Црногораца у јужној српској покрајини. Таква политика значи само једно – да Мило Ђукановић узвраћа љубав Харадинају, подржава наставак терора и истјеривање преосталих Срба и Црногораца са својих вјековних огњишта“, напомиње Вучуровић и истиче:

„И ова подршка Харадинаја Милу Ђукановићу је најбољи деманти Ђукановићевог предизборног слогана, јер не може се говорити о стабилности и напретку, а отворено се залагати за хаос, и бити најближи партнер са онима који поново покушавају да запале регион“.

Посланик ДФ-а је нагласио да сви знамо да је узалудно позивати Мила Ђукановића да се врати вриједностима својих предака и традиционалне Црне Горе, али смо дужни да грађане упознамо са погубношћу политике која покушава да избаци Црну Гору из свог природног и историјског тока.

„Грађани ће се опредијелити -са једне стране је политика тандема Ђукановић-Харадинај, а са друге слободна Црна Гора“, закључио је Вучуровић.Датум: 31.03.2018
Close
Close