Радуновић: Спрега режима и криминала 
                                       надјачала институције

Радуновић: Спрега режима и криминала надјачала институције

„Најоштрије осуђујемо бомбашки напад којим је покушано застрашивање Сеада Садиковића, једног од ријетких медијских стваралаца за којег, из пуних уста, можемо рећи да је слободан човјек и прави борац против пошасти организованог криминала и корупције“, саопштио је данас потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић.

Рекао је да би напад на њега требало да буде мафијашка порука оном непоткупљивом, храбром дијелу медијске сцене, која је остала резистентна на све досадашње покушаје дисциплиновања.

„За неку државу се каже да је мафијашка, када спрега режима и криминала надјача институционалну снагу државе. Црна Гора је школски примјер тога. Највиши оперативци АНБ-а и полиције су богаташи и најбољи пријатељи кријумчара људи и оружја, наркодилера, зеленаша или аутомафије.“, навео је Радуновић.

Он је додао и да се сами „крем“ политичког и тужилачко-полицијског естаблишмента ородио и окумио са мафијашким босовима. – „Иду једни другима на свадбе, а дјеца им заједно сваке вечери по ноћним клубовима испијају шампањце. Они су генератори проблема у Црној Гори, а не људи који би могли да ријеше драматичну безбједносну ситуацију.“

Радуновић је казао да смо дошли у апсурдну позицију да политичари који годинама шурују са криминалним босовима, као и функционери безбједносних служби чији се оперативци побратимљују са наркодилерима и убицама, шаљу поруке забринутости и обећавају обрачун са организованим криминалом и корупцијом.

„Али, наравно, постоји начин да држава устане у одбрану својих грађана и својих интереса. За то је, претходно, потребно испунити један предуслов, који је Сеад Садиковић преточио у свој заштитни слоган – „Диктатор сваки, једном мора пасти!“

ИН4С, 02.04.2018.Датум: 02.04.2018
Close
Close