ДФ: Информацију о драматичној ситуацији да
                                    дају Нухоџић, Перуничић, Станковић, Катнић...

ДФ: Информацију о драматичној ситуацији да дају Нухоџић, Перуничић, Станковић, Катнић...

Демократски фронт (ДФ) затражио је данас ванредну сједницу Одбора за одбрану и безбједност због, како су рекли, озбиљног нарушавања безбједносне ситуације у Црној Гори и оправданог узнемирења грађана.

„Имајући у виду ескалацију терористичких напада, користимо ову прилику да иницирамо хитно одржавање отворене сједнице Одбора за одбрану и безбједност Скупштине Црне Горе“, наводи се у захтјеву ДФ-а предсједнику Скупштине, Ивану Брајовићу и предсједнику Одбора за одбрану и безбједност, Обраду Станишићу.

Из ДФ-а су оцијенили да би на сједници Одбора информацију о драматичној актуелној безбједносној ситуацији у земљи требало да дају министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић.

„Као и врховни државни тужилац Ивица Станковић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић, предсједница Врховног суда Весна Меденица и предсједник Вишег суда Борис Савић“, саопштили су из те коалиције.

Из ДФ-а су казали да је изузетно важно да укупна црногорска јавност буде упозната са информацијама, јер "нема грађанина који данас није забринут за личну и безбједност своје породице".

„Сваки становник Црне Горе треба да чује информацију о томе зашто систем безбједности не функционише, да ли је разлог неспособност, корумпираност или једноставно – страх“, каже се у саопштењу.

Сједници би, како су рекли, присуствовали сви заинтересовани посланици.

„Одбор за одбрану и безбједност је кључни уставни механизам парламентарног надзора над сектором одбране и безбједности и заказивање посебне сједнице цијенимо неопходним и сврсисходним у овом веома комплексном безбједносном тренутку“, казали су из ДФ-а.

Портал Вијести, 03.04.2018.Датум: 03.04.2018
Close
Close