ОО Пљевља: Црна магија влада Црном Гором

ОО Пљевља: Црна магија влада Црном Гором

Уважени грађани општине Пљевља, наша и ваша маленкост пред сваке изборе сусреће се са чудним феноменом актуелне власти, па смо све више и сваким даном почели да вјерујемо у црну магију.

Како другачије да оквалификујемо ову црну збиљу у којој сви живимо више од 28 година, на лажним обећањима и преварама.

У срећним временима је важило правило – ко те слаже два пута, трећи му пут то не може поћи за руком. У овом времену изгледа да су сва правила погинула, а да преваре владају и пролазе некажњене. 

Владајућа клијентела сваких избора или тачније сваке године дође у Пљевља за Дан општине, издекламује њихову познату фразу – да Општина Пљевља има огромне ресурсе који представљају велики потенцијал за привредни развој, оду и све тако у круг и све исто више од 28 година.

После свега овога сматрамо да је требало, не ставити прст на слијепоочницу, него читаву шаку на главу и под хитно кренути астролозима да скидају црну магију како би престала вјера у празне приче и истрошену празну реторику коју нам ова власт непрестано сервира за све ове године.

Пред последње парламентарне изборе тадашњи премијер Мило Ђукановић на предизборном скупу у Пљевљима рече: „Пљевљаци, коначно је дошло вријеме да се гради Други блок ТЕ Пљевља и уз њега топлификација града, а потписивање уговора о градњи неће се нигдје друго обавити него овдје у Пљевљима.“ И поред више оваквих празних најава народ поново повјерова и многи почеше да трљају руке. Пословодство Рудника Угља брже - боље лати се посла,нареди да изађу грађевиске машине на имагинарну локацију, нешто рашчепркаше и, просто, да би било убједљиво за народ, означише почетак радова. 

Прођоше избори, а одмах потом почеше да стижу стидљиве вијести да можда неће бити пара за градњу. Стално вјерујући народ поче да размишља – па Боже, кад ли се потписује уговор о  градњи - кад има или кад нема пара? Ако нема пара- шта смо онда потписали?

Разговарајући међу собом неко од заинтересованих прокоментариса -  па највјероватније да је потписана предизборна воља за градњом другог блока и топлификације.

27.децембра 2017.године медији објавише тужну вијест да нема градње Другог блока ТЕ Пљевља нити топлификације. Одустали су, Чеси од нас – или ми од њих – не зна се тачно, уз констатацију да ће се ипак градити други блок по неком другом моделу, вјероватно у складу са кампањом предсједничких избора.

Вјерујући народе, само напријед и вјерно гласајте за преваре, а у Бога неће нестати дана, ни у Влади лажних обећања!

И гле чуда, ово прерасте у једну чудну утакмицу, ко ће више пута преварити или ко ће више пута повјеровати. То је помало невјероватно, али је жива истина да је резултат у корист превараната – 28 година, 336 мјесеци или 10 080 дана. 

И на самом крају, не можемо да схватимо садашњу власт да све оне који с правом критикују њихов рад, односно нерад, називају државним непријатељима, у чему предњачи Мило, на чему углавном гради предсједничку кампању, јер нема капацитета за друге аргументе пошто их је потрошио у претходном периоду који су били засновани на преварама.

Наш одговор на ту контатацију Мила Ђукановића је да Црна Гора и њени грађани од свог постојања није имала никад већег противника од њега и његове дружине за сва непочинства која су јој нанијели својом дугом владавином.
 
ОПШТИНСКИ ОДБОР НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉАДатум: 04.04.2018
Close
Close