Јочић: Неће нам Вања Ћаловић 
                                држати лекције о поштењу

Јочић: Неће нам Вања Ћаловић држати лекције о поштењу

Понашање и извјештавање МАНС-а о правдању трошкова Нове српске демократије  (Демократског фронта) за изборну кампању за парламентарне изборе 2016. године, доживљавамо као директни и ниски напад на нашу политичку организацију. Уцјене и притисци од стране мафијашког режима на нашу странку нису и неће дати резултата, па неће ни злонамјерни однос Вање Ћаловић и МАНС-а, који има врло јасан континуитет са истим таквим покушајима Специјалног полицијског тима, Специјалног државног тужилаштва, Агенције за спречавање корупције чији је Вања Ћаловић члан савјета и других режимских органа. 

После скоро двије године најдетаљнијег могућег чешљања финансијске документације од стране ових институција, које нису успјеле да дискредитују наше пословање, као последњи покушај главних налогодаваца оваквог притиска на НСД и ДФ јавља се МАНС, са захтјевом да све наше административне капацитете ставимо у функцију њихових жеља, као да немамо сопствених обавеза и проблема у непрестаној борби коју водимо са режимом кроз разне врсте монтираних судских процеса који су нам наметнути. 

Као културни и одговорни људи, испоштовали смо већину њихових молби, у мјери у којој смо могли, а да то не угрози редовно пословање наше администрације. Послали смо преко 700 докумената и одговорили на 96 мејлова. Само рачуни за медијско оглашавање које смо им послали оправдавају преко 50%  укупних трошкова, а нама се у њиховом извјештају евидентира само 17%. У извјештају ДРИ, који је у складу са законом једини овлашћен да  детаљно контролише нашу документацију, трошкови су у потпуности оправдани (100%) и наше финансијско пословање је оцијењено позитивно. Уз то читава Црна Гора зна да нам је АСК незаконито блокирала средства у износу од 345 хиљада евра, која су нам припала по основу изборног резултата, а која су нам уплаћена тек након правоснажне одлуке суда. Нико нас не може убједити да је МАНС у овако злонамјерном извјештају случајно заборавио да их прикаже на приходној страни, већ је Вања Ћаловић као члан савјета АСК жељела да прикрије криминалне радње те организације и заштити њеног директора Радоњића, од кривичне одговорности како би њих двоје могли да наставе да воде јалове вербалне дуеле на савјету које одговарају само њима.
 
Вања Ћаловић и МАНС покушавају да заузму позицију која им ни по чему не припада, да ДФ-у држе лекције о поштењу и моралу. Заправо кроз овакве и сличне извјештаје она за потребе послодаваца жели да доведе у исту раван криминалозовани режим који је опљачкао грађане Црне Горе са опозиционим странкама које су жртве тортуре и прогона не само од стране актуелне црногорске власти него и амбасада које финансирају ове активности Ћаловићке. Оваквим радњама МАНС жели, уз помоћ себи сличних, да креира опозициону сцену тако што ће покушати да униште ДФ и НСД, а подигну у опозицији оне који одговарају амбасади која стоји у позадини МАНС-а и оваквих акција. 

Није тешко уочити да се коријени оваквог понашања могу реконстуисати кроз ране радове оснивача МАНСА и других перјаница НВО сектора, које је крајем деведесетих организовала, финанасирала и окупила та иста амбасада како би сервисирали потребе Мила Ђукановић у том периоду које су за крајњи циљ имале разбијање заједничке државе Србије и Црне Горе. 

Овај извјештај доживљавамо и схватамо само као још један напад  безбједоносних служби НАТО-а на ДФ, посебно циљајући Нову српску демократију, као јединог јавно легитимисаног политичког парламентарног представника српског народа у Црној Гори и отвореног противника учлањења Црне Горе у НАТО. Датум: 04.04.2018
Close
Close