ОО Будва: Царевић: Краповић Вујовића прогласио
                                 малоумним, а ДФ сарадником ДПС-а

ОО Будва: Царевић: Краповић Вујовића прогласио малоумним, а ДФ сарадником ДПС-а

Реаговање на изјаве Драгана Краповића од 25.4.2018 године. 

„Обраћам се на овај начин јавности у жељи да реагујем на незамислив низ увреда које је данас господин Краповић упутио на рачун ДФ-а, Одбора за прославу 100 година од побједе у Превом свјетском рату и мени лично“, казао је предсједник овог Одбора и предсједник ДФ-а Будва Марко Бато Царевић.

Он је навео да му нису познати разлози због којих се Краповић одлучио да у медијима оспе салву увреда на рачун поменуте групације, због начина и карактера прославе у Будви, осим ако нису разлози личних и политичких побуда, што ће, како је казао, блиска будућност показати!

„Да ли се Драган Краповић јавио да би нападао прославу и натписе на билбордима? У том случају желимо да знамо шта му конкретно смета у томе, или се иза свега крије намјера изигравања коалиционог договора под танким и примитивним аргументима“, рекао је Царевић.

„Наш коалициони партнер и предсједник општине се усудио да свог колегу Ђорђа Вујовића прогласи малоумним, мене као предсједника ДФ-а, сарадником разних сумњивих групација и такође подложног разним утицајима, а читав ДФ сарадником ОКГ и ДПС-а“, навео је он.

Додао је и да је само недостајало да гдин Краповић дода да је прослава јубилеја у Будви афера у рангу афере „Државни удар“.

„Колико данашње обраћање Драгана Краповића личи на изјаве највиших представника ДПС-а нека процијене сами грађани Будве! Колико стил Драгана Краповића од данас према ДФ-у личи на стил водећих ДПС-оваца опет позивамо грађане да дају одговор!“, казао је Царевић.

„Желимо да још једном информишемо јавност да је намјера Одбора да сабира, да окупља и да слави велики јубилеј. Одбор је именовао господин Ђорђе Вујовић, предсједник СО Будва, као своје консултативно тијело! У њему су Будвани разних нација и увјерења. Господин Вујовић није бирао по политичкој припадности већ најбоље међу нама. Да то није циљ и намјера Одбора, никада не бих пристао да примим част и да се ставим на његово чело“, казао је он.

Царевић је рекао да Предсједник Скупштине може бирати савјетнике на начин како жели, за то му не треба дозвола Драгана Краповића ни Скупштине.

„Међутим, овом приликом Краповић је изабрао лоше и јалове савјетнике када се одлучио да вријеђа и оптужује нас као своје партнере, и то на исти начин како то годинама ради ДПС. Класична али провидна замјена теза, а са циљем да остане на мјесту предсједника општине Будва и након периода за који је дао и ријеч и потпис!“, наводи се у саопштењу.

Такође је рекао да јавност мора да зна да је Краповић био информисан о именовању Одбора још прије готово два мјесеца, и никад није изнио ставове ни приближне данашњим. То говори о њему и његовој намјери која је у овом случају идентична ДПС – овим!

„Не дозвољава нам овај велики јубилеј да се даље осврћемо на шовинистицке поклике припадника бивше власти, добро познате по својим дјелима, њених сателита, али нажалост и неких помагаца из опозиције власти. Данас им се у још горем тону придружио Драган Краповић. Како сам каже, са одмора нам шаље поруке да смо издјаници и непријатељи, а да је он једини последња линија одбране. Без њега готово да Будве неће постојати! Послије њега, тврди Драган, потоп! Наравно, није нам своје ставове, или туђе, изнио телефоном или на састанку већ у медијима, да појача власт у Будви, која га и у изјави јако брине!“, написао је Царевић.

„Наглашавамо да смо потомци оних 1049 Будвана и још око 200 Грбљана који се приписују котораској општини, који су 1914. узели пушку и пошли у црногорску и српску војску, али и савезничке војске, да ослобађају отаџбину од Аустроугара. Многи од њих су погинули, а неки одликовани ордењима обје војске 1918. Након рата се нису наравно свађали ко је у којој војсци био, већ су побједу сматрали заједничким подвигом“, навео је Царевић.

Рекао је и да наши преци нису били против Црне Горе, а њихови синови су се поносили њима.

„И нама су преци са поносом причали о храбрости и зртви коју су поднијели у Великом рату. Ако се неко њих стиди данас, након 100 година, нећемо га убјеђивати у супротно, али ми ћемо наћи начин да 100 година након рата поменемо њихова имена и прославимо највећи од свих јубилеја. Ти људи нису бранили своја увјерења због плате и функције, и нису били час за једну а час за другу ствар“, стоји у саопштењу.

Додао је и да је Будва у прошлости била град са највећим бројем учесника у Првом свјетском рату по глави становника, и да је данас логично да буде носилац прославе наших великих побједа прије 100 година

„Позивамо још једном у маниру сабирања и заједништва да се и лично укључи и Драган Краповић, и да буде дио пројекта који је господин Вујовић, истина представник ДФ Будва покренуо!“, казао је Царевић.

„Позивамо и све суграђане да скупа прославимо славне борбе наших предака, пријатеља и рођака током цитаве 2018 године“, закључио је Царевић.

ИН4С, 25.04.2018.Датум: 25.04.2018
Close
Close