ДФ Будва: Демократе на истој страни са 
                             такозваном ЦПЦ и Душком Марковићем

ДФ Будва: Демократе на истој страни са такозваном ЦПЦ и Душком Марковићем

„Обраћамо се јавности, на жалост изазвани реаговањем будванских Демократа„, казали су данас из Демократског фронта Будва.

„Данима Демократе вријеђају ДФ и наше чланове, предсједника Скупштине и предсједника ДФ Будва, данас то проширујући на градског менаџера Мила Божовића. Узимају наши колициони партнери себи за право да опет кажу да смо малоумни и да други управљају и наређују“, речено је из ове партије.

„Господо Демократе, то никад није био манир ДФ-а, и данас се против нас, а не против других, воде најогавнији судски спорови у црногорској историји, управо зато јер ми не продајемо вјеру за вечеру. Такав је и пројекат прославе 100 година побједе и нема те силе, а нарочито не политичког става Демократа, која ће нас у томе зауставити“, наводи се у саопштењу.

Наглашавају да је баш у томе разлика између њих и демократа.

„Ви се бојите да изразите став, ви се кријете и ви у суштини и немате искрен став“, казали су из Демократског фронта додајући: „Ви инсистирате да све партије у Будви ви водите и да ви свима прописујете кадровску и другу политику. ДФ вам није добра адреса за спровођење фашизма, диктатуре малих и умишљених диктатора, нити ће икад бити!“

„Јавност Будве, али и цијела Црна Гора, коначно може да види да вама смета ДФ као најбројнија чланица власти у Будви, а смета вам и највећа прослава у Будви у последњих 50 година, јер сте на истој страни са тзв. ЦПЦ, вашим премијером Душком Марковићем, министарством културе и осталим антисрпским хистерицима… Мораћете у предстојећим данима разлоге за то објаснити и својим гласачима“, нагласили су из Демократског Фронта.

Указали су и да се чланови ДФ не боре против власти, како тврде демократе, преко десет година!

„Ми се боримо од почетка, од првог дана на власти Мила Ђукановића, док сте учили да пишете, док сте били скупа са њим у ДПС-у и док сте били на клацкалици одлука о томе са ким и како. Током свих тих година ДФ је трпио хапшења, јер није хтио да стане у борби против лоповске власти. Зато ваше тврдње звуче смијешно и трагично. Али у лажи су кратке ноге и јако брзо јавност ће сазнати зашто упорно пријетите Марку Царевићу и цијелом ДФ-у“, написано је у саопштењу.

Подвукли су и да ће се за пар недеља или мјесеци јасно потврдити шта стоји иза напада на ДФ – гола жеља за опстанком на функцијама.

„Зато вам је, понављамо, главна мета ових дана будући предсједник Марко Бато Царевић и зато настављате да омаловажавате предсједника СО Будва Ђорђа Вујовића“, казали су они.

„Кажете да су на билбордима фалсификати. Који, шта вам смета? Заобиђите оптуживања и увреде, маните се стања и организације у ДФ-у, то није ваша ствар. Реците прецизно јавности које су увреде нашом кампањом вама и другима упућене?“

О томе да ли било ко, а нарочито предсједник СО Будва, има право да бира своје савјетнике је даље илузорно расправљати, написано је уз додатак „да није трагично било би комично, и то доказује управо на који начин ви гледате коалиције и сарадњу међу различитим партијама“.

„На крају вас још једном све позивамо да не изигравате обећања и да испуните коалиционе договоре, а што је очигледно да не желите. А да се прије свега тога окупимо и заједно прославимо велики будвански јубилеј, на част наших предака којих је било преко 1200 из данашње Будве, и нас, њихових потомака!“, закључено је у саопштењу.

ИН4С, 26.04.2018.Датум: 26.04.2018
Close
Close