Радуновић: Коалиција ДФ и СНП логичан
                             избор за опозиционе бираче

Радуновић: Коалиција ДФ и СНП логичан избор за опозиционе бираче

Коалиција Демократског фронта (ДФ) и Социјалистичке народне партије (СНП), “Све за мој град” логичан је избор за сваког опозиционог бирача у Подгорици, казао је носилац листе Славен Радуновић.

Он је казао да на изборима очекује да се потврди већинско незадовољство грађана досадашњом самоуправом, које је манифестовано на последњим парламентарним, али и претходним локалним изборима из 2014. године након којих је, како је казао, ДПС својим чувеним махинацијама и преварама успјела да задржи власт у Подгорици. 

"Грађани знају да може и мора боље и мислим да ће у складу са тим и гласати. Наша листа ДФ-СНП “Све за мој град!” гарант је промјена на боље", навео је Радуновић у интервјуу агенцији МИНА.

Он сматра да је веома битно да се опозициони гласови не расипају како би побједа била што убједљивија. 

Радуновић је казао да је најлакши и најефикаснији начин да концентришете опозиционе гласове заједничка опозициона листа, али да је и раније саопштио да није катастрофа ни ако опозиција изађе у неколико колона. 

"Наравно, у колонама које се неће борити за цензус и тиме ризикивати да се дио опозиционих гласова прелије режиму, након расподјеле мандата по Донту", рекао је Радуновић.

Он је истакао да је, у мјери у којој је могућност формирања заједничке опозиционе листе у Подгорици зависила од ДФ-а она била извјесна, и да су у том савезу били спремни да ураде много тога да до ње дође. 

"Реакција колега из Демократске Црне Горе и појединих њима блиских медија у правцу отварања сукоба са ДФ-ом, говори да узрок противљења заједничкој листи од Демократа није у вези са последњим догађајима на политичкој сцени, већ да они нијесу жељели такву могућност ни раније", сматра Радуновић.

Он је рекао да се ДФ, као одговорна организација, окренуо сабирању опозиционих снага и да је тако дошло до коалиције са СНП-ом.

Према Радуновићевим ријечима, логично је да опозициони бирачи више воле јединство него хетерогеност опозиције. 

"У сваком случају, сада треба оно што су разлике у политикама опозиционих структура рефлектовати према апстинентима, који немају сви исте афинитете и тако разноликост опозиционе понуде учинити предношћу, а не маном", оцијенио је Радуновић. 

Он је казао да су ДФ и СНП врло стабилне политичке организације у Подгорици и да су способни да поправе сопствени резултат са последњих парламентарних избора.

"Уз јаку кампању и са изузетно квалитетним програмом, не сумњам да ћемо у томе успјети и тако кључно допринијети побједи опозиције. Коалиција ДФ и СНП обезбјеђује максималан синергетски ефекат и логичан је избор за сваког опозиционог бирача који не жели да размишља о судбини свог гласа", рекао је Радуновић.

На питање сматра ли да се резултат предсједничких може рефлектовати на исход избора у Подгорици, Радуновић је одгворио да ће имати одређеног утицаја, али не кључног. 

"Локални избори су увијек посебна прича. То је највидљивије када се дешавају истога дана са парламентарним или предсједничким изборима, па се деси да су у истом мјесту врло различити резултати локалне и оне друге листе исте политичке организације", казао је Радуновић.

Он је оцијенио да се локални избори више тичу грађана Подгорице него предсједнички па је за очекивати да већи број њих искористи своје право гласа него 15.априла. 

"А то значи побједу опозиције у Главном граду", сматра Радуновић.

Он је најавио да ће коалиција предајом листе, званично почети са кампањом у којој желе да пробуде активан однос појединца према свом граду.

 "Не само за вријеме изборне кампање већ и након побједе на изборима, приликом вођења града. Највеће богатство Подгорице су њени грађани и највећу и најискренију помоћ у решавању свих проблема можемо добити од њих", казао је Радуновић.

Он је рекао да коалиција ДФ-а и СНП-а има план и спремна решења за све текуће проблеме као и за развој града.

 "Али је узајамност у односу локалне управе и сваког грађанина Подгорице понаособ - неопходна. Важно је да дишемо истим плућима и учинимо све за мој и твој град", поручио је Радуновић.

Портал Вијести, 30.04.2018.



Датум: 30.04.2018
Close
Close