Вучуровић: Некима је посматрање мајмуна
                            павијана битније од језика и нације

Вучуровић: Некима је посматрање мајмуна павијана битније од језика и нације

„У последњих неколико дана забиљежена су три напада са искључиво шовинистичком и политичком поруком према српском народу и вриједностима традиционалне Црне Горе„, рекао је данас посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

„Наиме, демолиране су просторије општинског одбора НСД у Подгорици, а у Будви и Даниловграду су уништени билборди које је портал ИН4С поставио у знак обиљежавања 100 година од побједе и ослобођења у Првом свјетском рату. Подсјећамо да је прије ових догађаја кренула хистерична антисрпска акција од стране режима, али и опозиције која баштини дукљанску идеологију, на билборде и паное које је у Будви поставио Одбор за прославу јубилеја стогодишњице ослобођења Будве у Првом свјетском рату“, рекао је Вучуровић.

Он је навео да не можемо ове догађаје посматрати као случајност, већ се очигледно ради о ескалацији мржње и нетрпељивости према српском народу и слободарским вриједностима Црне Горе.

„Циљ је јасан – да се поништи сјећање на свијетле странице наше историје, да се пребрише јуначка традиција, која би, по замислима ДПС-а, СД-а, СДП-а, УРЕ, али и неких који претендују на српске гласове, требала да уступи мјесто издаји, фалсификатима и екстремистима који историју Црне Горе не виде даље од 2006. године“, рекао је Вучуровић.

„Жао нам је што ово антисрпско оргијање, које очигледно носи потпис ДПС-а и АНБ-а, помажу и дјелови опозиције, својим нејасним ставом или директним учешћем и одобравањем. Зато је некима питање зоолошког врта и посматрање мајмуна павијана битније од тема попут српског језика, или проблема српског народа, СПЦ, итд. Неки немају став о основним идентитетским питањима, што се граничи са тешком глупошћу, али зато непогрешиво знају да се сврстају у исти табор са ДПС-ом и СД-ом када треба атаковати на вриједности српског народа, цркву, језик, и људе који се боре да заштите духовну и историјску вертикалу Црне Горе. И, заиста, умију да буду гласни када треба штитити интересе Бошњака и Албанаца“, пише у саопштењу.

„Ескалација мржње и насиља над Србима и традиционалном Црном Гором, као и сада већ отворени, рушилачки напади, свакако нас неће демотивисати и обесхрабрити у нашој борби за права српског народа, његову равноправност и конститутивност“, закључио је Вучуровић.

ИН4С, 07.05.2018.Датум: 07.05.2018
Close
Close