НСД-СНПЦГ-ПзП: Позивамо опозицију да се 
                              уједини у борби за будућност Пљеваља

НСД-СНПЦГ-ПзП: Позивамо опозицију да се уједини у борби за будућност Пљеваља

„Потпуно свјесни пресудног значаја предстојећих локалних избора, и сигурни да је за постојеће катастрофално економско, еколошко, демографско и културно пропадање нашег завичаја највише одговорна актуелна црногорска власт и Демократска партија социјалиста, позивамо све опозиционе коалиције и партије које учествују и које не учествују на предстојећим изборима, на склапање друштвеног договора око најбитнијих питања опстанка Пљеваља као територијалне, социјалне, економске и културне заједнице са шествјековном традицијом“, рекли су данас из коалиције НСД-СНПЦГ-ПзП „Да Пљевљима сване“.

„Потписивање, прихватање и поштовање таквог друштвеног договора значиће да смо будућност Пљевља и наших суграђана ставили изнад ускопартијских интереса, личних амбиција, сујета и нетрпељивости. Та својеврсна декларација о усклађеном и сложном дјеловању пљеваљске опозиције охрабриће, ослободити и ујединити дух Пљевљака који ће као слободни људи својим гласовима 27. маја послати актуелну власт у политичку прошлост“, пише у саоштењу.

„Иако је остало мало времена до избора, још није касно да се пљеваљска опозиција уједини на начин што се неће међусобно нападати, сатирати и надгорњавати већ сву своју снагу усмјерити према оним нашим суграђанима који још нису прихватили истину да је ДПС уцјенама куповином гласова, погубном политиком и сервилним односом према централној црногорској власти и интересима капитала све Пљевљаке довео на руб пропасти“, рекли су из ове коалиције.

„Прихватањем и реализацијом идеје о заједништву опозиције упутићемо најјаснију поруку о нашим искреним намјерама да се изборимо за будућност Пљеваља и поставити темеље нове политичке филозофије својствене свему оном узвишеном што је красило и што краси ову средину. Пружањем руке пријатељства, помирења и јединства пљеваљска опозиција ће показати да баштини вриједности које су вјековима красиле Пљевља и Пљевљаке, а то су спремност да се одбрани од пропадања свој завичај, своја породица и своје културне и духовне особености и то све уз поштовање највећих моралних и правних принципа“, написали су у отвореном писму Пљеваљској опозицији.

„Позивамо, дакле, опозиционе коалиције и странке да се 9. маја, на Дан побједе над фашизмом, односно на дан Европе, пред лицем пљеваљске јавности, окупимо и да се својим потписима и својом чашћу обавежемо на слогу и јединство и тиме направимо први корак ка повратку Пљеваља из економског, еколошког, социјалног, културног и духовног бездана у који су доспјела заслугом оних који су се користећи позицију власти према њима водили неоколонијалну политику“, закључено је у писму.

ИН4С, 07.05.2018.Датум: 07.05.2018
Close
Close