НСД-СНПЦГ-ПзП: У нашем Изборном 
                              програму нема безочних обећања

НСД-СНПЦГ-ПзП: У нашем Изборном програму нема безочних обећања

Коалиција Нове српске демократије, Социјалистичке народне Партије и Покрета за промјене „Да Пљевљима сване – сложно и искрено напријед“ јуче је објавила свој Изборни програм на локалним интернет порталима.

За неколико дана наша стратегија пута и начина повратка Пљеваља у живот наћиће се у штампаној форми и у већини ваших домова. Када прочитате наш Изборни програм схватиће те да се ради о изузетно студиозном и на реалним претпоставка заснованом документу, казали су из овог покрета.

Као озбиљне политичке партије и озбиљни људи наш Изборни програм припремали смо дуго времена изучавајући до детаља постојеће стање, његове стварне узроке и путеве ка превазилажењу проблема. У нашем Изборном програму нема ничег нереалног, већ је све засновано на неспорним чињеницама и реалним пројекцијама. Нема пустих жеља, нити безочно лако исконструисаних обећања“, стоји у саопштењу.

„Оно што се десило јуче када је Рудник угља Пљевља потпуно интегрисан у Електропривреду Црне Горе, потврдило је ту нашу стратегију и пружило јаке аргументе у корист основног дијела нашег Изборног програма који се односи на стабилизацију општинских финансија и рјешавање еколошких проблема“, навели су.

„Наиме, ЕПЦГ је одненедавно, а Рудник угља од јуче у власништву државе Црне Горе која је преузимајући ове компаније преузела и све њихове обавезе према општини Пљевља. Те обавезе само по двије тужбе износе 20 милиона евра што је једнако укупном задужењу Општине. У ова два спора нико више неће моћи да се позива да својим тужбама Пљевља желе да стану на пут приватном капиталу и да постављају бизнис баријере“, рекли су из Коалиције.

„Подржављењем ове двије компаније питање тужби општине Пљевља према Руднику угља и ЕПЦГ постављено је на ниво односа државе Црне Горе према једној од њених јединица локалне самоуправе. Истовјетна ситуација је и са увођењем локалне еколошке таксе компанијама које депонују опасни или индустријски отпад и загађују ваздух, земљиште и водотоке. Ни на том плану више не постоје аргументи да се наплатом еколошке таксе иде против инвеститора, јер су највећи загађивачи Пљеваља сада прешли у власништво државе“, написано је у саопштењу.

„Стављајући овом приликом акценат на промјене власника Рудника угља и ЕПЦГ и у том свијетлу прилику да Пљевља у отвореном, аргументованом и конструктивном дијалогу са Владом Црне Горе озбиљно крену у опоравак и ријеше горуће проблеме, жељели смо да вам, поштовани грађани, дамо повод да пажљиво и студиозно прочитате Изборни програм Коалиције „Да Пљевљима сване – сложно и искрено напријед“ и да тај документ прихватите сасвим озбиљно као једину праву стратегију за излазак Пљеваља из економске, еколошке, демографске и сваке друге кризе у коју су доведена политиком централне власти и њених преставника на локалном нивоу“, закључено је у саопштењу.

ИН4С, 08.05.2018.Датум: 08.05.2018
Close
Close