Ђукановић: Абазовић Никшић предао Милу

Ђукановић: Абазовић Никшић предао Милу

„Као некадашњи кандидат за градоначелника Никшића 2012. године, коме је ступање на ту функцију онемогућено од стране Позитивне Црне Горе, због тога што сам национално Србин, као и путем смијешне платформе, која је била директно уперена против традиционалне Црне Горе и српског народа, повријеђен сам и као човјек и као политичар најновијим саопштењем УРА-е.“, рекао је данас шеф посланичког клуба ДФ-а и кандидат за предсједника општине Никшић Милутин Ђукановић.

Првенствено из разлога јер се данас измишља, подмеће и фалсификује оно што се десило у Никшићу 2012. године, навео је да би било поштено да Дритан Абазовић, који се сам хвалио да је он састављао тадашњу платформу, јавно призна да је погријешио и да су он и Дарко Пајовић уцјењивали тада ДФ без икаквог смисленог разлога.

„Ваља подсјетити грађане Црне Горе да је ДФ заједно са другим опозиционим странкама у Никшићу 2012. године, после локалних избора имао већину у општинском парламенту, а да је у тој већини ДФ чинио преко 50% опозиционе снаге па су му по том основу припадала водећа мјеста у локалној администрацији. Тадашња платформа Позитивне Црне Горе упућена ДФ-у садржала је непримјерене захтјеве о признању тзв државе Косово, признавању геноцида у Сребреници, одрицању од политике Слободана Милошевића и друге небулозе које немају везе са локалном управом“, рекао је он.

„Гледајући платформу, коју је према његовом сопственом признању писао Абазовић, и приватне записнике наших преговарача о евентуалној постизборној коалицији из 2012. године, очигледно је да су захтјеви, који су испостављани ДФ-у као доминантној опозиционој снази у Никшићу, од стране потенцијалног мањег партнера Позитивне Црне Горе , били усмјерени ка томе да се Никшић преда ДПС-у“, наводи се.

Такође је рекао да је данас Небојша Медојевић упознао  јавност са позадином настанка те платформе, коју је „састављао шеф ЦИА-е за Црну Гору Андреј Попов из амбасаде САД-а, а коју су у циљу ‘преваспитавања’ ДФ-а, доносиле њихове локалне агентуре из Позитивне Црне Горе“.

„Када се томе дода и нова информација да су предсједник парламента Ранко Кривокапић и шеф АНБ-а Боро Вучинић преносили пријетеће поруке Небојши Медојевићу јер је открио надлежног Пајовићевог послодавца, онда укупна ова прича о предаји Никшића ДПС-у постаје у потпуности јасна. Тиме добијамо и логично објашњење зашто смо најчешће на наше захтјеве и предлоге у тим преговорима, добијали одговоре од стране Позитивне Црне Горе у три сата после поноћи, који су увијек били негативни.

Прво је наше захтјеве и предлоге требало превести на енглески језик па послати у Ленгли (сједиште ЦИА) па потом повратну заповјест из тог центра превести у Позитивној Црној Гори и послати ДФ-у. Временска разлика од шест сати између Европе и САД-а нас је остављала у преговорима до раних јутарњих часова, због директне везе Дарка Пајовића са својим налогодавцима. Колико смо упознати Кинези већ знају да им у Пекинг не долази амбасадор једне мале европске земље, већ доказани агент САД-а“, навео је Ђукановић.

Он је рекао да Абазовић не треба да мисли да је заборављена огромна штета коју је нанио Никшићу, јер Никшићани то не заборављају, као што ни српски народ у Црној Гори не заборавља како је уз свој весели дјечачки осмјех, наздрављао Хашиму Тачију на заједничкој вечери у Улцињу.

„Добро би било и да, пошто воли да рецитује, препјева своје познато ауторско дјело посвећено Дарку Пајовићу ‘Долазе промјене које желимо жарко, нови премијер је Пајовић Дарко’, и посвети га, рецимо, Алекси Бечићу или Мишку Перовићу с којима је сада најближи“, казао је Ђукановић.

Функционер ДФ-а је нагласио да је свако ко је критиковао традиционалну опозицију и говорио о трећем путу, завршавао попут Пајовића, са ДПС-ом:

„За Абазовића, уколико жели да буде озбиљан политичар, а не линк политике страних центара моћи, би ваљало да се дистанцира од платформе Позитивне у Никшићу, амбасаде, Пајовића и Пајовићевих медијских спонзора које му је иста амбасада обезбједила и призна своје грешке којима је сачувао ДПС на власти па тек онда да упућује замјерке ДФ-у и Небојши Медојевићу“.

ИН4С, 09.05.2018.Датум: 09.05.2018
Close
Close