Позадина политике за „21. вијек“ је 
                            остваривање фашистичких тежњи Рудовића

Позадина политике за „21. вијек“ је остваривање фашистичких тежњи Рудовића

Најбољи доказ да смо урадили добру ствар, правећи коалицију ДФ-СНП, је чињеница да нас је напао Неђељко Рудовић, острашћени србофоб и антиправославац који је предводник хајке за рушење цркве на Румији, оцијенио је проф. др Будимир Алексић, предсједник политичког савјета НСД  и посланик ДФ-а.

Саопштење посланика Алексића преносимо у цјелини:

Није никаква тајна да је његов партијски шеф Дритан Абазовић који иначе воли да се представља као грађански политичар, црвенио дланове аплаузима Тачију док га је проглашавао почасним грађанином Улциња и донио из амбасаде платформу за састављање власти у Никшићу која је била један најобичнији антисрпски памфлет уперен против већине грађана Никшића.

И на овим изборима Абазовић и Рудовић покушавају да преваре српско бирачко тијело па су се маскирали у коалицију која под фирмом раскида са прошлошћу у суштини наставља тамо гдје се са никшићком платформом стало. Не можемо и не смијемо, као политички представници српског народа, да ћутимо када уочимо овај срамни континуитет у антисрпском дјеловању двојца УРА-е, чије кормило држи амбасада, већ морамо да опоменемо наше сународнике да их не преваре ,,Данајски дарови“ у виду кокица у посебном паковању за ,,21.вијек“, и не преведу их на ону страну којој ми као народ не припадамо нити смо икада припадали.

Нас дубоко вријеђају стихови ратног злочинца и усташког идеолога за овај простор, Секуле Дрљевића, који су уграђени у званичну црногорску химну. За нас 21.мај није тековина, већ дан националне жалости у ком је Мило Ђукановић мафијашким методама покрао већинску вољу грађана да живе у заједничкој држави са Србијом.

Абазовићевим настојањима да нам то наметне као тековину и неку специјалну вриједност не може помоћи ни прошлогодишња честитка 21. маја Алексе Бечића у којој је навео да то треба да буде датум ком ћемо се сви радовати и у којој је оптужио Ђукановића да је издао тај датум. Ђукановић није могао да изда нешто што је сам покрао и ниједан Алекса Бечић или Дритан Абазовић не могу рехабилитовати пред историјом нашег народа референдумску крађу Ђукановића и 21.мај.

Нова српска демократија неће се правити да не види како Дритан Абазовић и Неђељко Рудовић, у координацији појединих амбасада, под темом реформи, нових лица и нових идеја раде добро познати посао, да један број људи који су припадали Блоку за заједничку државу идеолошки пребаце на позиције суверениста из 2006.године. Њихов главни такмац у том послу јесте Алекса Бечић са својом странком, који је заборавио одакле је кренуо, али зато сви видимо куда се запутио. Управо је неистрајност у идејама и недостатак упорности код опозиције главни разлог због кога до смјене власти још увијек није дошло, јер су се многи Бечићеви претходници, као што и он тренутно чини, подешавали према актуелним кретањима и режиму па су тако некадашњи опозиционари попут Новака Килибарде, Мика Живковића, Дарка Пајовића, Ранка Ђоновића завршавали у наручју режима, издавајући основне идеје због којих су почињали да се баве политиком. Као последицу тога имамо чињеницу да је Алекса Бечић из 2018.године сличнији Мишку Вуковићу из 2006.године него самом себи из 2011.године.

Читава јавност је упозната са иницијативом Неђељка Рудовића, човјека из врха партија за ,,21.вијек“, да се сруши православна богомоља на врху Румије. Занимљиво је да је та наша богомоља једнако под ударом великоалбанских екстремиста, подржаваоца политике Хашима Тачија, коме је Абазовић дизао здравице по улцињским ресторанима и прогласио га за почасног грађанина тог града. Сагласност ових структура у односу према православној светињи на врху Румије јасно говори да је њихов циљ уништење традиционалне Црне Горе и православља.

Добро би било да из коалиције Демократа и УРА-е, објасне зашто Неђељко Рудовић, оличење антисрпства и антиправославља, тражи помоћ од ДПС-а за рушење православних цркви по Црној Гори. Зашто Неђељко Рудовић, фашиста без стида, преко свога ,,Црногорског покрета“ тужи Српску православну цркву ?

Позадина политике за ,,21. вијек“ је обезбједити особама попут Рудовића политички утицај, којим ће остварити ове своје фашистичке тежње.

Зато српски народ и они који воде рачуна о вриједностима традиционалне Црне Горе не треба да својим гласовима дају било какву врсту политичке моћи људима попут Неђељка Рудовића и многим њему сличним људима који се налазе на листама коалиције за 21.вијек и тако легитимишу ове срамне тежње које се косе са свим нормалним цивилизцијским тековинама.

ИН4С, 11.05.2018.Датум: 11.05.2018
Close
Close