Радуновић: Изградићемо градску
                                болницу и другу гимназију

Радуновић: Изградићемо градску болницу и другу гимназију

Носилац листе „Све за мој град“ Славен Радуновић казао је да су изградња градске болнице и друге гимназије међу главним пројектима које ће нова власт, на челу са коалицијом Демократског фронта и Социјалистичке народне партије, реализовати у свом мандату.

– Невјероватно је да, малтене, сваки град већи од 10.000 становника има градску болницу, а Подгорица нема. Наравно, у Подгорици се налази Клиничко-болнички центар, али он служи свим грађанима Црне Горе и због својих капацитета, који су релативно мали, јер је изграђен још 1970. године за тадашње потребе Подгорице и Црне Горе, он не може квалитетно да опслужује све грађане Подгорице, на начин како су опслужени грађани Берана, Бијелог Поља, Пљеваља, Цетиња, Котора и других градова који имају своје градске болнице, рекао је Радуновић.

Он је казао да је ингеренција Министарства здравља да брине о здрављу грађана и изградњи инфраструктурних објеката, али да је на градској власти Подгорице да скрене пажњу, врши притисак и понуди неки вид кооперације како би се та болница направила.

– Ако не будемо наишли на подршку од власти са државног нивоа, постоје и други облици сарадње, а можда би могли да потражимо и неки вид јавно-приватног партнерства, рекао је Радуновић.

По питању још једне гимназије у Главном граду, он је подсјетио на то да је још 1940. године, указом краља Петра, тадашњег суверена Краљевине Југославије, основана Друга реална гимназија у Подгорици, из разлога што су и тада капацитети Прве подгоричке гимназије били мали.

Такође је казао да је она функционисала само годину дана, те су је тада окупаторске власти затвориле и више никад није отворена.

– С обзиром да ми и ове садашње власти доживљавамо као окупаторске, можда је и то разлог зашто још увијек није отворена друга гимназија, и ми обећавамо да ћемо већ у првом мандату нове власти покренути изградњу нове Друге подгоричке гимназије, и то, с обзиром на правац развоја града, да она буде Преко Мораче, у дијелу у којем сада живи огроман број људи, како би услуживала не само грађане тог дијела града, већ и Толоша, дијела око Делта Ситија, Доње и Горње Горице, и на тај начин растеретила рад постојеће гимназије која одавно функционише у Подгорици, истакао је Радуновић.

ИН4С, 09.05.2018.Датум: 09.05.2018
Close
Close