Да се опозицији не понове 
                              Драган Богојевић и Драго Ђуровић

Да се опозицији не понове Драган Богојевић и Драго Ђуровић

Коалиција „Све за мој град!“ одржала је промотивни скуп у Доњој Горици, гдје је речено да овај дио града муче исти проблеми као становнике Толоша, Забјела, Маслина и других насеља у Подгорици.

Носилац листе Славен Радуновић је истакао да се, пратећи ток изборних циклуса, показује да опозиција има више гласача од ДПС, али да је проблем мотивације бирача да изађу на изборе, јер „и када добијемо деси се неки Богојевић у Подгорици или неки Драго Ђуровић у Никшићу“.

„Надам се да су наше колеге из опозиције, а ми дефинитвно јесмо, добро размислиле кога су кандидовале овај пут, јер ја сам сигуран да ће опозиција 27-ог да преброји више гласова и да освоји више мандата“, казао је Радуновић.

Он је напоменуо да би се задобило повјерење грађана, и тиме мотивисали да изађу на изборе, треба да се понуде реалне пројекције онога што ће да буде у будућности.

„Мегаломанске маштарије које више личе на визуелизацију некаквих дјечјих снова, него на реална обећања озбиљних политичара, нису прави пут. Зато ми позивамо наше пријатеље из опозиције са којима мислимо да формирамо власт да нам се придруже у остварењу и у реализацији оних пројеката који су заиста неопходни овоме граду и за које имамо снаге и моћи“, рекао је Радуновић.

Он је поменуо реаговање министра Радуловића на мјере легализације које је у своме плану одредила коалиција „Све за мој град!“ за Парк шуму Загорич.

„Дрско је покушао да обмане грађане и да каже како смо ми неко ко обећава немогуће. И онда је рекао како то ми у градовима гдје смо на власти, па је набројао Херцег Нови и Будву, не поклањамо земљу и бесплатно легализујемо објекте, а то обећавамо у Подгорици? Е па, господине Радуловићу, то у Будви, Херцег Новом и Котору је у питању нешто друго. Тамо се ради о узурпацији најелитнијих комада земље уз море гдје тајкуни Мила Ђукановића и њима блиски пријатељи подижу виле и градове, а овдје се ради о подизању крова над главом за своју породицу“, истакао је Радуновић.

Члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић је казао да „ко не жели да га боли глава шта ће се десити са његовим гласом, постоји један опозициони трезор – а то је ова коалиција, нека закључа свој глас да га ни један Дарко Пајовић, Драго Ђуровић или неки издајник из опозиције не откључа и поклони Милу Ђукановићу и лоповима из ДПС“. Он је такође казао да што се тиче изборног програма, реформских мјера и квалитета одавно је познато да грађани имају сигурног партнера у ДФ-у за бољу будућност, развој и заустављање пљачке Главног града.

„Ми се залажемо за опстанак традиционалних вриједности, онога што су нас наши очеви и мајке васпитавали. Када погледате друге носиоце листе, врло ћете лако препознати да је једино носилац листе наше коалиције Подгоричанин, једино је он утемељен у овоме граду и једино наш носилац је отац и супруг. Овај град заслужује једног доброг домаћина утемељеног у овоме граду, идеологији и традицији. Човјека који може за себе да каже да је остварен“, истакао је Медојевић.

Медојевић је рекао да је коалиција „Све за мој град!“ она која нуди аутентичне представнике овога народа на које неће имати утицај ни једна страна амбасада.

Функционер СНП и кандидат за одборника Богдан Божовић је навео да се види колико су празна предизборна обећања ДПС по неиспуњеним пројектима актуелне власти којих је на претек, а међу њима је истакао градско позориште и „пет фамозних базена“.

„Подгорици су потребни људи који воле свој град, који ће знати и умјети да воде мудру политику у правцу развоја града на поштен и модеран начин у интересу свих грађана, чувајући културу и традицију“, казао је Божовић.

Познати пјесник и професор гимназије у пензији, Веселин Весо Ракчевић је казао да последњи писац и народни посланик који је допао ропства у савременој Европи је Милан Кнежевић, а да је прије Кнежевића то био случај само у Албанији са Капланом Буровићем.

„Његош рече: „Нема капе за по двије главе“. А мени се чини да постоје главе и за по три капе. Најбољи доказ је овај господин Вуковић који се кандидује за градоначелника. Но, није он једини, има их тамо са по три капе колико год хоћете“, рекао је Ракчевић.

Он је напоменуо да у историјском и културолошком смислу носилац листе „Све за мој град!“, Славен Радуновић, потиче из двије од најчаснијих староцрногорских породица, од Радуновића и Гојнића, и да то треба да је „одређени гарант, јер из породице иде све“.

Кандидат за одборника коалиције Демократског фронта и Социјалистичке народне партије Владимир Булатовић је казао да је многим насељима у Подгорици потребна модерна водоводна и канализациона мрежа која приличи модерном главном граду, као и више вртића, зелених површина, паркова, бесплатних интернет зона и омладинских центара, али да је Подгоричанима у овим тренуцима најпотребнија слобода коју ће донијети коалиција „Све за мој град!“.

„Какав је то Главни град без дјечијег позоришта? Ако дијете почне рано да иде у позориште, ићи ће читавог живота, а ми и сад видимо колико је лоша ситуација по том питању“, рекла је Магдалена Поповић, кандидат за одборника.

Јелена Ивезић, кандидат за одборника, је навела да су људи из власти стрпали у џепове све што могли, упорно покушавајући да хапшењима и утамничењима затру неутољиву жеђ за слободом антирежимских снага које долазе из ове коалиције, те да ће ове снаге, никад јаче и одлучније, донијети смјену власти у Подгорици.Датум: 11.05.2018
Close
Close