Мандић: Нас ништа не може поколебати, 
                                 јер смо православни хришћани

Мандић: Нас ништа не може поколебати, јер смо православни хришћани

Уз присуство више од хиљаду званица, Нова српска демократија је у Подгорици обиљежила своју крсну славу-Светог Василија Острошког. Осим чланова и функционера НСД, прослави су присуствовали чланови предсједништва ДФ, Небојша Медојевић и Предраг Булатовић, посланици ДФ, предсједник СНП Владимир Јоковић, лидер ПУПИ Војин Вулетић, предсједник Српске радикалне странке Илија Дармановић и високи функционер ДСС Матија Николић. 

Крсну Славу НСД су својим присуством увеличали водећи интелектуалци, истакнути умјетници и јавне личности из реда српског народа у Црној Гори. Протојереји Бранко Тапушковић и Јован Пламенац су резали славски колач, а окупљени су посебно поздравили првог предсједника Црне Горе, оснивача Социјалистичке народне партије и једног од оснивача Нове српске демократије Момира Булатовића.

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић честитао је присутнима славу и истакао да је ово најбројнија слава од оснивања странке. Он је поручио да НСД снажно наставља своју мисију - рушење криминалног режима, борбу за равноправност и конститутивност српског народа, који годинама трпи  неправду и дискриминацију.  

Он је казао да нико не може зауставити и обесхрабрити ДФ у борби за слободну Црну Гору. Посебно је поздравио члана предсједништва ДФ Милан Кнежевића:

,,Наш пријатељ и саборац Милан Кнежевић се данас на правди Бога налази у затвору, прије њега Михаило Чађеновић, Жељко Шћепановић, Дејан Вујисић, Момир Николић, Никола Бајчетић, а готово свим посланицима ДФ и осталим функционерима ДФ се суди у бројним монтираним политичким процесима. Нас ништа не може поколебати, јер ми смо православни хришћани који су спремни на сваку врсту жртве, из које се у последњих двије хиљаде година увијек родила побједа и слобода, па ће тако бити и у овом случају.’’ рекао је Мандић.

Он је указао на утицај Амбасаде на одређене политичке субјекте, како у власти тако и у опозицији, и рекао да са ДФ-ом нико не може управљати осим оних који чине ДФ, који ће и убудуће политику водити аутономно, не пристајући на било какве притиске, одакле год долазили.

Носилац листе коалиције ДФ-СНП у Подгорици ,,Све за мој град!'' и кандидат за градоначелника, Славен Радуновић, истакао је да ће побједа опозиције у Главном граду бити најснажнији могући подстрек за промјене на свим нивоима.

,,Позивамо све који могу и желе, да помогну да се Подгорица ослободи и да добије власт која ће радити на корист свих грађана. Зато је неопходно да сви наши чланови, активисти и функционери до 27. маја уложе додатни напор и тако допринесу побједи коалиције ДФ-СНП ,,Све за мој град!'', поручио је Радуновић.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕДатум: 14.05.2018
Close
Close