Коалиција „Да Пљевљима сване“: Кампања 
                                   ДПС-а пуна уцјена и застрашивања

Коалиција „Да Пљевљима сване“: Кампања ДПС-а пуна уцјена и застрашивања

Кампања ДПС и њених коалиционих партнера, одвија се ових дана, по опробаним рецептима притисака, уцјена, застрашивања, давања лажне наде и нереалних обећања. Јавна предузећа постала су полигони за прогон политичких неистомишљеника и малтретирање свих за које се и посумња да ће гласати против, оцијењено је из Коалиције НСД-СНПЦГ-ПзП „Да Пљевљима сване- сложно и искрено напријед“.

„Суспендију се врсни стручњаци који одбијају да бране пред јавношћу небулозе о успјешном пословању својих директора. У свему томе највећи притисак трпе они који су на ивици социјалне потребе и чије би породице губитак посла довео на руб пропасти. О томе ова Коалиција посједује необориве доказе и пружиће помоћ свима који се одлуче да овакав невиђен мобинг процесуирају“, сматрају у коалицији и додају:

„Локална ДПС власт ових дана тајно приводи на испирање мозга пљеваљске привреднике све до власника најмањих троговинских и угоститељских радњи. Оно што им сигурно на тим састанцима не смију рећи то је да су Пљевља најнепогоднија средина за бизнис не само у Црној Гори, да привредници имају дупло више намета него у другим општинама, односно укупно 226 накнада и такси, да за бизнис кредите Пљевљаци морају понудити хипотеку два пута већу од износа кредита и да је током прошле године Инвестиционоразвојни фонд Црне Горе у Пљевља инвестирао само 735. 000 евра, док је у Бијело Поље из овог фонда отишло 11,7 милиона“.

Они истичу да на тим састанцима нико од ДПС инструктора сигурно није поменуо због чега Пљевља немају индустриску зону и зашто су упропастили прекогранични ИПА пројекат „Вино и Сир“ вриједан укупно пола милиона евра и тако потпуно изгубила рејтинг за учешће у милионским пројектима које финансира Европска унија.

„У складу са опробаним методама, пљеваљска ДПС власт оштрицу своје кампање усмјерила је и овај пут према најугроженијим слојевима становништва рачунајући да их може поткупљивати за ситне паре и давање лажних обећања. То је показала наводно редовна комисија за додјелу туђе његе и помоћи која је свој посао одрадила прије неколике вечери у Центру за социјални рад“, нагалсили су у овој коалицији.

Том приликом, они истичу, да је за само два сата испред комисије је прошло око 300 подносилаца захтјева за туђу његу и помоћ.

„Дакле, старим, болесним и немоћним дато је мање од пола минута да могу да кажу „добро вече“, „зовем се тако и тако“ и „довиђења“. Међутим политичким инжењерима ДПС-а и то је било довољно, јер су најугроженијим Пљевљацима пружили прећутно лажну наду да ће им захтјеви бити прихваћени, посебно уколико гласају за власт. Наравно, огромној већини њих, рјешења којима се одбија њихов захтјев стићи ће тек послије избора. Страшно!“, закључено је у коалицији.

ИН4С, 13.05.2018.Датум: 13.05.2018
Close
Close