Ђуровић: Спријечити егзодус омладине из Бара

Ђуровић: Спријечити егзодус омладине из Бара

Носилац листе Коалиције "ДФ-СНП, За град који волимо" Дејан Ђуровић саопштио је данас да ће ова листа привлачењем инвеститора обезбиједити нова радна мјеста и тако спријечити одлазак младих из Бара “који тренутно поприма облик егзодуса”.

Он је додао да коалиција води афирмативну кампању како би стигла до сваког грађанина, и да до свакога дође њихова идеја модерног Бара који “врло брзо треба да постане туристички, универзитетски, спортски, привредни и саообраћајни центар приморја”.

"Наша кампања и програм усмјерени су искључиво на локална питања, од увођења комуналног и еколошког реда и ревитализације локалних и регионалних путева, прије свега Вирпазар-Суторман-Бар и Печурице-Улцињ. У легализацији објеката,ако нам грађани укажу повјерење да водимо град, донијећемо правичне одлуке о накнади за комуналије, коректно и поштено према свим суграђанима, а гарантујемо и увођење грађевинског реда и поштовање закона за све будуће пројекте. Посебно ћемо заштитити грађане који имају објекте основног становања-породичне куће, и они би плаћали најнижу накнаду у градском и приградском дијелу, а у ванградским и сеоским подручјима накнада се не би наплаћивала", казао је Ђуровић.

Он је додао да ће коалиција посебан труд уложити у развој руралних средина, очување и оживљавање села кроз афирмацију пољопривредног потенцијала, те потенцијала сеоског туризма и њиховог повезивања са приморским туризмом.

"Прва ствар коју желимо да урадимо је налажење озбиљног инвеститора за изградњу хотела са пет звјездица јер је хотел таквог ранга неопходан нашем граду као будућем регионалном туристичком центру. Радићемо на појачаној безбједности у граду, а нарочито ћемо се бавити безбједношћу дјеце и заштитом школских објеката, што мора бити приоритет нове локалне самоуправе. Увођење институције „школски полицајац“ и коришћење савремених безбједоносних средстава биће финансирано из буџета Општине Бар. Редефинисаћемо односе са Морским добром и Националним парком  „Скадарско језеро“, јер садашњи односи нису коректни, и  на штету су житеља Бара, првенствено Вирпазара, Сутомора и Добре Воде, али и гостију", истакао је Ђуровић.

Указујући да велики дио новца од издавања барских плажа одлази у Морско добро, “а мање од 50 посто се кроз инвестиције на самим плажама враћа општини Бар”, он је навео да су грађани “свједоци лошег газдовања барским плажама”, на којима су  посебно поражавајући призори депонија смећа ван сезоне.

"НП “Скадарско језеро”умјесто да пружи пуну подршку афирмацији Црмнице као нове туристичке дестинације и да подржи покушај грађана да своју егзистенцију обезбиједе кроз оживљавање туризма на Скадарском језеру, својим наметима представља велико оптерећење и баријеру туристичким радницима. То ћемо промијенити у корист наше општине јер ми знамо боље шта треба Бару. Поред стандардног туризма у форми љетовања на мору, морамо развијати конгресни, спортски, сеоски, културно-историјски и као можда највећи потенцијал, вјерски туризам јер је мало градова на свијету који на микро простору имају три развијене конфесије", навео је Ђуровић.

Он је нагласио инсистирање на најзначајнијем богатству Бара - његовању и уважавању свих различитости “уколико за посљедицу немају екстремизам”, додајући да ће у грађанском Бару свако моћи да се осјећа и декларише како жели, “као свој на своме”, напомињући да је “лицемјерно скривати се иза грађанског приступа, а у својим редовима се национално пребројавати”.  

Портал Вијести, 14.05.2018.Датум: 14.05.2018
Close
Close