Лекић: Бранићемо Улицу краља Петра, 
                          као што је он ослободио Пљевља

Лекић: Бранићемо Улицу краља Петра, као што је он ослободио Пљевља

Бранићемо Улицу краља Петра, онако како је његова војска ослободила Пљевља, поручио је носилац листе НСД-СНП-ПЗП „Да Пљевљима сване“, Милан Лекић реагујући на прихватање иницијативе предсједника Општине Пљевља Мирка Ђачића, да Улица Краља Петра промјени назив у улица 21.маја.

„Занимљив је пут Мирка Ђачића, познатог радикала са пљевљаских барикада и познатог буковичког митраљесца, који је деведесетих година, када су челници ЛСЦГ долазили у Пљевља, кроз бијесни шкргут зуба говорио Пљевљацима: Шта ће црногорска странка у српским Пљевљима?

Данас тај исти Ђачић, уз помоћ фантомске и удбашке НВО из Никшића, жели да најзначајнију улицу у Пљевљима која носи име ослободиоца нашег града, краља Петра Првог Карађорђевића, промјени у улицу 21.маја, датума о ком су се Пљевљаци јасно изјаснили 2006.године, када је незапамћеном крађом створена Ђукановићева приватна држава.

Пљевља је ослободила 1912. године војска Краљевине Србије, чији је главнокомандујући био управо краљ Петар, и наш град требао је да уђе у састав Краљевине Србије али је тада процјењено да је кршевитој и неплодној Црној Гори, као такође српској држави, за даљи економски развој корисно да има један такав град у свом саставу“, подсјетио је Лекић и поручио:

„Побједом на изборима нећемо дозволити да се ова промјена деси, и спремни смо да бранимо улицу Краља Петра онако како је и његова војска бранила и ослободила Пљевља од Турака“.

Он је истакао да би Пљевља вољела да чују, пошто је став њихове коалиције јасан, шта о овом питању мисле они политичари који су 2006. године гласали за независну Црну Гору попут Дритана Абазовића, Марка Милачића, Ранка Кривокапића и других суверениста који су 21. маја заокружили ДА на референдуму.

ИН4С, 15.05.2018.Датум: 15.05.2018
Close
Close