Бешовић: Вуковић небитан, Подгоричани ће 
                                     одлучити да споменик буде измјештен

Бешовић: Вуковић небитан, Подгоричани ће одлучити да споменик буде измјештен

Није нам циљ да полемишемо са изнуђеним решењем ДПС за носиоца листе у Подгорици, али врло јасно у његовом нападу препознајемо рукопис Мила Ђукановића и других из тога криминалног миљеа, који воде удбашко-полицијску кампању против ДФ и СНП. Прије свега, изгледа крајње смијешно када Вуковић себе рекламира као препреку за измјештање споменика Мирку Петровићу, и уопште, када себе посматра као неког битног у читавој овој причи. Подразумијева се да ће он, као и његови шефови - што је много важније, бити прије тога измјештени са власти. Он је, у ствари, небитан и у комплетној кампањи ДПС-а, гдје је био тампон зона измедју тешко зараћених страна у врху режима, а понекад би провозао и бицикл.

Оно што је, међутим, крајње опасно у ставовима које смо чули је минимизирање злочина који су историјски доказани, чиме су ДПС и Мило Ђукановић тешко увриједили Куче. Тај споменик је и први, а онда и други пут постављен у инат становницима Подгорице и Куча. Увриједили су и Пипере и Бјелопавлиће, који су такође били мета тешког зулума. Мирко Петровић је велики војсковођа, који је заслужио споменик на Цетињу или Граховцу, тамо гдје се прославило његово оружје, а не тамо гдје је од тога истог оружја страдала нејач. У програму коалиције ,,Све за мој град!'' записано је да ће грађани имати прилику да одлучују о разним темама на градском референдуму, па нека тако буде и у вези овога питања. Ако Подгоричани одлуче да споменик треба измјестити, тако ће и бити, па Вуковић неће морати да се излаже непријатности да „брани“ споменик и доказује лојалност шефу. 

Оно што је веома важно истаћи - последњи који могу да причају о Мирку и Николи Петровићу, Марку Миљанову, Његошу, Петру Првом, Јанку Вукотићу, су људи из црногорског режима, који су више пута пљунули на традицију и историју Црне Горе, обрукали своје претке, окупаторе прогласили за савезнике, а одрекли се историјских савезника. Они који су најавили обрачун са нашом црквом и светињама, који су прихватили идеологију Секуле Дрљевића, и којима је ближи терориста Хашим Тачи од рођене браће, застиђе су Црне Горе. И, у праву је Вуковић - ДФ је отворено непријатељски расположен према политици ДПС-а и чинимо све да ту политику срушимо. Постоје двије Црне Горе - једна коју представљају ДФ и СНП и она прати вертикалу традиционалне ЦГ, која се никад није предала и продала, никад није издала своју браћу и савезнике, и која никад не би ускочила у крило убицама наше дјеце. Друга ЦГ је она коју представља врх ДПС-а, а која се добровољно предала окупатору, одрекла предака, и чији су налогодавци у некој НАТО канцеларији, којој су трговци органима Срба и Црногораца партнери у криминалу и блиски пријатељи. 

Нажалост, морамо констатовати да је путем ДПС-а кренуо и дио опозиције, који води политику такозваног трећег пута, а искуство је показало да је симбол тога пута Дарко Пајовић, и да та политика директно води у крило ДПС-а, у антисрпство, и чувене платформе којих смо се нагледали у Никшићу 2012. године. Ми вјерујемо у Црну Гору части, искрености и поштења, и у Подгорицу која ће бити град љубави, а не омраза како је то ДПС замислио потурајући нам споменик који дијели и завађа, као што су из истих разлога потурили Стјепана Месића за почасног грађанина Подгорице.

Носилац листе ДПС, из разумљивих разлога, не познаје дух Подгорице, а није успио политичким ескиважама да прикрије неспособност и нерад његових претходника. Остаје му само да он и његов шеф, нијемо и немоћно посматрају како опозиција преузима власт у Главном граду 27. маја, након чега креће и ослобађање Црне ГореДатум: 24.05.2018
Close
Close