Радуновић: ДПС у Спуж умјесто 
                                        Милана Кнежевића

Радуновић: ДПС у Спуж умјесто Милана Кнежевића

Пред неколико хиљада грађана одржан је завршни скуп коалиције ДФ СНП ,,Све за мој град'', са кога је поручено даје вријеме да се Подгорица ослободиод бахате и криминогене ДПС власти и да се град учини сигурним и просперитетним мјестом за живот свих његових грађана.

Носилац листе ДФ СНП “Све за мој град” Славен Радуновић казао је да су кампању обиљежиле невјероватне изјаве и обећања, како ДПС-а, тако и дијела опозиције.

„Мило Ђукановић је најавио да ће се до истребљења борити против криминала и корупције, а управо је он успоставио криминал и корупцију на овом нивоу“, казао је Радуновић.

Он је додао да се Ђукановићу ближи политички крај, што, како је нагласио, виде и његови партнери из иностранства, а у ДПС-у су велики проблеми и сукоби између двије струје.

Он је истакао да ће ускоро тиранији Ђукановића доћи крај, те да ће то показати и на изборима у Подгорици и парламентарним који слиједе након тога.

„ДПС иде на мјесто Милана Кнежевића у Спуж, а Милан ће доћи овдје код нас. Свако ће добити шта му припада“, нагласио је Радуновић.

Он је додао да је један дио опозиције кампању обиљежио нереалним пројектима, сличним сценама из видео-игрица.

„Невјероватна обећања, аква-парк, трамваји ће да лебде до Тузи, жирафе да шетају улицама. Нико од њих не гледа на реалност. Нико неће да помогне да се омогуће путеви, вода, кревети у болницама. Ми вам обећавамо помоћ сад и одмах. Бићемо добри домаћини и обећавамо да ће сваког дана да буде боље“, казао је Радуновић.

Он је указао и на разлике које постоје између коалције ДФ-СНП и других опозиционих коалиција и политичких субјеката.

– Наш највећи противник је Мило Ђукановић, али није исто ко ће колико столица да покрива у локалном парламенту. Коме није свеједно коме ће почасни грађанин бити Стјепан Месић, коме није свеједно што је противно вољи грађана постављен споменик Мирку Петровићу, коме није свеједно хоће ли Тачи да предлаже имена бораца терористичке тзв.ОВК за називе подгоричких улица – тај ће гласати за нашу коалицију. Коме је свеједно – гласаће коалицију “Људи за 21.вијек”, рекао је Радуновић.

Члан Предсједништва ДФАндрија Мандић истакао је да режим није успио да сломи ДФ.

„Све смо издржали. Данас смо јачи него што смо били. Данас смо са поузданим партнерима из СНП-а направили праву природну коалицију, која се поноси традиционалним вриједностима Црне Горе. Ми, потомци великих предака, морамо да наставимо тамо гдје су они стали. Један од потомака великих предака је и носилац наше листе Славен Радуновић“, казао јеМандић.

Он је поручио свима онима који ће изаћи масовно на избореу недјељу да не расипају гласове. 

„Знате и сами да постоје странке за које ће гласати понеко из опозиције, а које не могу прећи цензус. Ти гласови ће завршити највећим дијелом код онога коме нијесу дати, а то је ДПС. И постоје друге странке, које могу ући у парламент, али које су се одрекле свега онога што ми баштинимо и због чега трпимо 20 година. Тамо гдје фаворизује америчкаамбасада, тамонаша традиционална Црна Гора не даје гласове“, истакао је Мандић.

Предсједник СНП-а Владимир Јоковићје пренио поздраве из слободних Плужина и изразио наду да ће се 27. маја славити и у Подгорици као што се 20. маја славила побједа опозиције у Пиви, те да јекоалиција ДФ-а и СНП-а„природна и да је учврстила снажан опозициони блок“.

„Коалиција ДФ-СНП је природна, није изненађење, није сезонска појава као што су неке коалиције на нашој политичкој сцени. Ово је коалиција утемељена у сваком опозиционару који се бори за слободнију његошевску и праведнију Црну Гору. Сви треба да се запитамо – да ли желимо Подгорицу корупције, криминала, бахатих, мафијаша, обесправљених радника, или Подгорицу љубави, осмјеха, безбједности, сигурности, породице и благостања“, казао је Јоковић.

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић оцијенио је да је побједа опозиције близу, те да вјерује да је дошло вријеме за бољу и праведнију Подгорицу и Црну Гору.

„Ово је оно што наш народ има у памћењу као „зло вријеме“, а у њему се показују и људи и нељуди, и оданост и патриотизам и лојалност. Наша коалиција је формирана због вриједности на којима је настајала и постајала наша једина Црна Гора. Издржите још мало, слобода је близу! Када дође „зло вријеме“ постоји само једна лекција из историје: морамо да будемо јединствени, заједно и вјерујемо у заједничке вриједности Црне Горе“, казао је Медојевић.

Према његовим ријечима, једино коалицијом ДФ-СНП не управљају Удба и Амбасада.

Потпредсједник ДНП-а Предраг Булатовић казао је да у Подгорици влада опозиционо расположење, те да ће опозиција славити побједу 27. маја.

„Да опозиција на државном нивоу и локалном преузме власт, неопходан је масован излазак, 75 посто је гарант не само за побједу, већ и за крај ДПС-а“, казао је Булатовић.

Адвокат који брани људе из ДФ у монтираном процесу „Државни удар“,Мироје Јовановић, оцијенио је да је у Црној Гори, не својом вољом, постао странац.

„Прије 12 година одлуком неких других људи, ја сам постао странац. Дошао сам да дам подршку мом пријатељу Славену Радуновићу који није само кандидат за градоначелника, већ и оне „маказе” које ће почети да парају ову глупарију и мафију која користи пендрек против жена, који је довео до тога да мафија пуца по улицама. Сваки човјек треба да се пита да ли улицама треба да тече крв или дјеца да се слободно играју, а да грађани раде“, казао је Јовановић.

Он је додао да је „доста било тога да неко ко дође из Србије буде странац, а онај из Луксембурга који дође за 200 евра, буде домаћин”.

Универзитетски професор Владимир Божовић казао је да Улица Слободе у којој је скуп одржан има доста симболике која води ка једном исходу.

„Када као паметни, одговорни људи тражите одређено рјешење, увијек покушавате да нађете праве људе, људе који покушавају да нађи право рјешење кад га рационално и нема, још кад вам се деси и тода ти људи буду ваши пријатељи – онда је то права ствар. Славен је познат као човјек који често каже – имам рјешење. И кад то каже не само да га има, већ је у стању да га изнесе до краја“, поручио је Божовић.

На скупу су говорили идр Страхиња Булајић, др Бранко Радуловић, Богдан Божовић, Радош Зечевић, др Бранка Бошњак, Јован Пејовић и Милица Томашевић.

Медијски тим коалиције "Све за мој град!", 24.05.2018.
Датум: 24.05.2018
Close
Close