Ковачевић: У кампању против ДФ-а 
                                                              најснажније укључени тзв. критичари режима

Ковачевић: У кампању против ДФ-а најснажније укључени тзв. критичари режима

Једини начин да пробудимо оне који су остали кући на локалним и предсједничким изборима је да објединимо опозицију, оцјењује Марко Ковачевић, портпарол НСД.

"Пошто је та шанса пропуштена на протеклим изборима ми смо расположени да то обједињење извршимо и на протестима удружене опозиције. Као и до сада, све одлуке везане за ДФ доносиће се само у ДФ-у, а не на било којој другој адреси, и ми ћемо повлачити потезе који су искључиво у интересу наших бирача. Зато, између осталог, позивамо да се Демократским фронтом и нашим учинком не баве они који су претходних мјесеци радили све како би урушили снагу ДФ-а, чиме су директно ишли на руку ДПС-у. Од људи блиских режиму је очекивано да раде против ДФ, али у кампању против нас још једном су најснажније били укључени такозвани независни медији, разне НВО, а посебно оне које изигравају критичаре режима, а њихови челници и челнице сједе у породичним режимским агенцијама које се баве прогоном ДФ-а … Они су, заједно, удруженом акцијом, у континуитету подржавали искључиво оне чији је једини циљ био да ослабе ДФ, пошто нису били задужени од амбасаде да слабе ДПС. Зато су на терену обилазећи куће грађана, непогрешиво са материјалима и властитим изборним порукама, куцали на врата само наших присталица а не и ДПС-ових. Дакле, радило се о прецизним упутствима и дисциплинованим извршиоцима", наводи се у саопштењу Ковачевића. 

Он додаје да ДФ има велико политичко искуство да то све може сагледати и не пролази први пут кроз овакву врсту проблема.

"Напади на ДФ од стране недобронамјерних структура, имали су циљ да се наши гласачи преведу у другу политичку опцију или пак задрже кући, док су се, истовремено, таквим понашањем симпатизери ДПС-а охрабривали да масовно подрже своју странку. Због таквог биједног и ниског удара на ДФ, ДПС  први пут у последњих 20 година има апсолутну побједу у Главном граду и не зависи ни од једног коалиционог партнера.  То наравно није случајно. Амбасада која контролише медије и НВО сектор је одрадила сјајан посао за ДПС, сличан ономе када је ову земљу увела у НАТО без референдума. И са те адресе се константно покушава нанијети штета ДФ-у, из простог разлога што смо једина политичка структура која не пристаје да безпоговорно извршава њихове налоге. Нашим непријатељима желимо да поручимо да не брину за ДФ. Као што смо знали раније знаћемо и сада да дефинишемо конкретну акцију, којом ћемо људе које су нам поменутом мизерном политиком послали у апстиненцију вратити у активни политички живот", саопштио је Ковачевића.

Казао је и да са Демократским фронтом нема недоумица, калкулација и нејасноћа.

"Никоме ништа нисмо украли нити смо коме шта дужни, за разлику од неких који покушавају да нам држе моралне придике. Ми заступамо, а заступаћемо и убудуће, искрену политику коју свједочимо животом, а због које је режим  против нас покренуо највећи политички прогон који је забиљежен у Европи последњих деценија. Врло брзо ћемо након изласка из затвора Милана Кнежевић и повратка у Парламент наших посланика у директном телевизијском преносу, без било какве цензуре, свим покретачима овакве кампање против ДФ-а, именом и презименом, пред црногорском јавношћу, истину саопштити у лице. А након тога ништа неће бити исто. Једно је сигурно – све ћемо издржати и у коначном побједити", закључује Ковачевић. 

Портал Вијести, 29.05.2018.Датум: 29.05.2018
Close
Close