Вучуровић: Чланство у НАТО
                                      ојачало диктатуру

Вучуровић: Чланство у НАТО ојачало диктатуру

Учлањење Црне Горе у НАТО само је ојачало диктатуру и додатно разобличило докле је режим, али и дио опозиције, спреман да иде у служењу интересима појединих центара моћи, саопштио је посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић.

"Насилни улазак Црне Горе у НАТО, супротан вољи већине грађана, изазвао је ситуацију на коју смо годинама упозоравали. Ауторитарни режим само је добио крила да пређе у фазу тоталне дикатуре", рекао је Вучуровић агенцији МИНА.

Он је казао да је режим добио подршку НАТО да крене у отворени обрачун са ДФ као најопаснијим противником, а на удару су се нашле оне вриједности по којима се препознавала Црна Гора. 

Вучуровић је рекао да је то "прича о цивилизацијским круговима, једна лажна представа о НАТО-у као заштитнику демократских вриједности". 

"А шта имамо на терену - у држави која је постала чланица тога савеза одвија се терор над политичким неистомишљеницима, хапсе се опозициони лидери, монтирају се судски процеси, дивљају криминалне банде, угрожена је безбједност грађана, избори се фактички отимају и краду. Ето то су само нека "достигнућа" уласка Црне Горе у НАТО", навео је Вучуровић. 

Он је додао да се, како је навео, тим ДПС бавио и прије учлањења, али је сада добио и додатну подршку.

Вучуровић сматра да неозбиљно звуче изјаве да је учлањење донијело сигурност у региону, јер се може широм свијета да види како изгледа безбједносна ситуација када је доноси тај "агресивни војни савез".

"Посебна прича је што ова марионетска власт у сарадњи са НАТО буквално понижава Црну Гору. Резултат такве политике је срамна одлука Владе Црне Горе да шаље припаднике црногорске војске на подручје јужне српске покрајине Косова и Метохије, и то у оквиру окупационих снага НАТО-а", казао је Вучуровић.

Портал Вијести, 04.06.2018Датум: 04.06.2018
Close
Close