Вучуровић: Нема разлике између сукобљених
                                  на РТЦГ, против ДФ раде и једни и други

Вучуровић: Нема разлике између сукобљених на РТЦГ, против ДФ раде и једни и други

ДФ не интересују актуелни неспоразуми на РТЦГ, јер су и једни и други имали непријатељски однос према нашем политичком савезу, а својим дјеловањем су спријечили да РТЦГ буде медиј свих грађана. Нема разлике у односу према ДФ када је контролу над РТЦГ имао ДПС и када се Јавни сервис наводно професионализовао. Према нашем савезу, и тада и сада, примјењивана је иста тактика маргинализације, као дио ширег обрачуна са ДФ у који су заједнички укључени ДПС, дио опозиције, амбасада, као и неки назови опозициони медији и НВО. Такође, важно је евидентирати да је однос према српском народу, његовом идентитету, култури, СПЦ, био лош и дискриминаторски и за вријеме Радојке Рутовић, и када је на челу РТЦГ била ова ,,независна’’ гарнитура, што је и очекивано јер је у питању потпуно иста дукљанска идеолошка матрица и НАТО екипа, која се само сукобљава око својих уских интереса.

На потезу су сада они који су имали корист од одлазеће структуре, односно дио тзв. грађанске опозиције, који су, да се присјетимо, још у новембру прошле године најавили протесте због смјена у Савјету РТЦГ. Прошло је више од пола године, из Савјета су уклоњени Вукчевић и Ђуровић, смијењен Павићевић, убачене марионете ДПС-а, данас је смијењена Андријана Кадија, и ето прилике да ови политички субјекти, прије свих странке Алексе Бечића и Дритана Абазовића, испуне обећање и протестима заштите своје фаворите у Јавном сервису. Али не тако што ће се реда ради, као поменути двојац данас, сами појавити на неком перформансу, махнути окупљенима и побјећи у хлад, већ да на протест позову и своје присталице. Мада, мало ко може очекивати да такви бране ,,независност’’ РТЦГ, кад већ нијесу хтјели да протестују ни онда када су њихове чланове и кандидате за одборнике пребијали и малтретирали по Подгорици током изборног дана или када су 24. октобра, умјесто да буду са народом, побјегли на преговоре са Милом Ђукановићем. Видјећемо такође, да ли ће се Владан Мићуновић солидарисати са Кадијом и повући са функције, или ће наћи заједнички језик и са новом, ДПС поставом на РТЦГ.

Дакле, пратићемо наредних дана да ли ће у одбрану своје екипе на РТЦГ заједнички, на протесте, устати Демократе, УРА, подржани од својих медијских спонзора, амбасаде и њених плаћеника из НВО, као што су сви били уједињени око напада на ДФ протеклих мјесеци и година, чиме су директно помагали ДПС-у. И те екипе су искључиви кривци што Јавни сервис поново постаје ТВ ДПС, односно експозитура криминалног режима, јер су својим дјеловањем спријечили да он заиста постане професионалан и непристрасан.Датум: 07.06.2018
Close
Close