Делић: ДФ не чине само лидери или млади, 
                                      већ сви слободни људи зарад 
                                       очувања традиционалне ЦГ

Делић: ДФ не чине само лидери или млади, већ сви слободни људи зарад очувања традиционалне ЦГ

Члан Главног одбора Нове српске демократије Веско Делић казао је да ДФ није, нити ће икад славити укупан пораз опозиције зарад пар освојених одборничких мандата, а камоли славити статус најјачег у опозицији.

– У прилог томе треба навести само једну непобитну чињеницу коју никако не треба да заборавимо и коју треба да поновимо на сваком кораку. Када је ДФ био носилац опозиционе снаге, ДПС је био на кољенима. Да није било клипова у точкове од стране неких „колега“ из опозиције, ДПС би био прошлост, рекао је Делић за “Слободу”.

Према његовим ријечима, сада када „имамо људе за 21. вијек (као да је 21. вијек симбол узвишених и просветитељских вриједности) управо са титулом коју су једва дочекали, „најјачег“ у опозицији, ДПС има апсолутну власт на свим нивоима”.

– Као неко ко би жарко желио да буде „султан умјесто султана“, требало би да се користи само чињеницама, а не јефтиним триковима из политичког маркетинга, па тако ноншалантно упореди резултате парламентарних избора из 2016. године са локалним изборима. Стога, оно што смо добили као нову вриједност није никакав синергетски ефекат, него класично преливање опозиционих гласова, истиче Делић.

Он додаје да ће ДФ-у, ДПС и њихова „политичка чеда” бити једини противници, али да никако не смију занемарити оне којима су тековине Мила Ђукановића апсолутно прихватљиве.

– Није нимало лијепо савјетовати друге политичке субјекте да мијењају лидере због изборних пораза, као и због тога што наводно ви са њима не можете да сарађујете, док имате крајње лоше намјере. И сами сте дуго у политици, и највише сте управо ви директних политичких ремпловања изгубили, и нама, наравно, није падало на памет да вас ишта савјетујемо, рекао је Делић.

Такође, додаје да ДФ није само пуки политички савез основан због убирања негдје више или мање политичких поена, више или мање одборничких и посланичких мандата.

– ДФ не чине само лидери или само млади људи. И једни и други, као и сви слободни људи, у крајњем чине велику породицу која постоји зарад очувања традиционалне Црне Горе. Она постоји ради демонтирања погрешног и штетног система вриједности, како бисмо коначно добили власт коју Црна Гора заслужује, закључио је Делић.

Слобода, 12.06.2018.Датум: 12.06.2018
Close
Close