Ковачевић: Иронија судбине 
                                                                             да је ЦГ промотер НАТО-а

Ковачевић: Иронија судбине да је ЦГ промотер НАТО-а

Портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић казао је како је иронија судбине да је Црна Гора промотер НАТО-а и вриједности које тај офанзивни војни савез са собом носи.

– По први пут могу да се сложим са Бошковићем. Црна Гора је примјер државе која је издала сама себе, дала се на послужење непријатељима, потрла своју државност, суверенитет и територијални интегритет до те мјере да се не може одговорити чак ни непостојећој држави Косово*. Ријечју, партнер великим силама на начин на који је то Црна Гора може бити свако. Све што је потребно је да пристанете на то, да немате своје интересе и да су ваши интереси интереси водеће силе у Алијанси, казао је Ковачевић за „Слободу”.

Такође, додаје да је премијер у Влади „привремених, сепаратистичких власти на Косову и Метохији Рамуш Харадинај скоро отворено признао да је њихова спољна политика – спољна политика САД”.

– То је оно ка чему иде и Црна Гора. А ако знамо да је албански лоби у САД веома јак, а да црногорског и нема, можемо само претпоставити до које ће нас тачке довести НАТО вриједности чији је Црна Гора промотер, наглашава Ковачевић.

Према његовим ријечима, Црна Гора је искусила сваку страну НАТО-а, са обје стране нишана.

– И она заиста има изглед промотивног памфлета на ком су исписане све вриједности НАТО, од бомбардовања 1999. године па до слања једног и по војника у заједничке мисије са осталим чланицама. Задатак неке будуће власти мора бити да Црној Гори поврати достојанство, јер оно што Бошковић ради је више него дегутантно, закључио је Ковачевић.

Слобода, 16.06.2018.



Датум: 15.06.2018
Close
Close