Алексић: ДПС традиционалну 
                               ЦГ бацио под ноге

Алексић: ДПС традиционалну ЦГ бацио под ноге

На дневном реду црногорског парламента налази се одлука о упућивању припадника Војске Црне Горе у међународну мисију КФОР на Косову* и у мисију „Resolute Support“ у Авганистану.

Посланици Нове српске демократије ову одлуку сматрају срамном, додајући да је никада неће подржати.

– Свједочимо једном невиђеном историјском парадоксу. Послије 100  година од како је славна српска и црногорска војска ослобађала Косово и Метохију од турских окупатора и арнаутских хорди, данас овај режим шаље војнике да помогну арнаутским паликућама који спроводе геноцид над Србима на Косову и Метохији, у склопу окупационих снага злочиначког НАТО-а, казао је за “Слободу” посланик НСД Будимир Алексић.

Према његовим ријечима, то довољно говори о природи режима и најбоља је потврда колико режим обмањује грађане.

– Они причају измишљотине да су обновили државу Црну Гору, а овај примјер најбоље свједочи да ова држава никакве везе нема са оном Црном Гором која је некада постојала као књажевина и краљевина Црна Гора, чија је војска ослобађала српско Косово и Метохију, навео је Алексић.

Такође, додаје он, на примјеру односа званичне Подгорице према Косову и Метохији и према ситуацији која тамо влада, а у склопу чињенице да шаљу војнике у оквиру окупационих снага, најбоље се види да данашња Црна Гора нема никакве додирне тачке са историјском Црном Гором.

– Није обновљена Црна Гора него је ово негација оне старе, традиционалне Црне Горе. И, ако бисмо хтјели да тражимо историјски пандан, могли бисмо да кажемо да је овдје обновљен дух и идеја независне Хрватске и да у многим својим компонентама ова држава личи на Независну државу Хрватску из времена Другог свјетског рата, оцјењује Алексић.

Слобода, 22.06.2018.Датум: 22.06.2018.
Close
Close