Ковачевић: Зашто су ,,људима за 21.вијек“ 
                                   пријатељи Тачи и Харадинај?

Ковачевић: Зашто су ,,људима за 21.вијек“ пријатељи Тачи и Харадинај?

Ако лидерима ДФ-а није стало до народа, Цркве и Митрополита Амфилохија, како кажу из коалиције Демократе-УРА , добро би било да њихови лидери саопште до чега је њима стало ако као нормалну појаву легитимишу Абазовићеве вечере са Хашимом Тачијем или поход  функционера УРА-е Нервуза Шаптафија на Митрополита Амфилохија и његово сликавање са Рамушом Харадинајем и подржавање његове политике, поставио је питање портпарол НСД и функционер ДФ-а Марко Ковачевић, реагујући на на саопштење Демократа о ,,пећинском национализму“

Како Ковачевић даље истиче: „Како се дешава да се у  једној ,,грађанској политици“  лицима ,,за 21. вијек“  као политички пријатељи и идоли јављају они који су ту гдје јесу на крви Срба и Црногораца са Косова и Метохије? И како то да смо ми који се супротстављамо таквим крвницима нашег народа, трговцима органима и злочинцима какав су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај ,,пећински националисти“ а они који су њихови пријатељи су ,,грађани за 21. вијек“.

Очекујемо да Алекса Бечић тражи од свог коалиционог партнера из УРА-е Нервуза Шаптафија да замоли Рамуша Харадинаја,  који од њега није заслужио епитет ,,пећински националиста’‘, да бар врати Борову бисту до Рамизове на споменику у Приштини. Јер је Борова биста након доласка Абазовићевих пријатеља на власт завршила на некој приштинској депонији а Рамиз је остао на постаменту зато што га је Енвер Хоџа прогласио за народног хероја Албаније пошто се попут већине албанских комуниста залагао за присаједињење Косова Албанији, поручио је Ковачевић.

У супротном знаћемо да је Бечић већ одредио себи мјесто у историји слично оном које је Боров споменик заузео тамо одакле су Србе протјерали Рамизови сународници, нагласио је функционер ДФ.

Да ли ћутња на присне односе њиховог коалиционог партнера са крвницима српског народа значи да су Демократе потпале под изреку коју су навели у свом саопштењу да ,,врана врани очи не вади“, па тако ни они немају ријечи критике за сарадњу са Тачијем и Харадинајем.

У времену када су Демократе заједно са појединим медијима у Црној Гори покушале да распирују наводни сукоб између Митрополита Амфилохија са једне и Патријарха Иринеја и Александра Вучића са друге стране, из НСД смо као одговорни људи који воде политику са становишта српских интереса сматрали да српски национални корпус не треба увлачити у тако опасне приче које могу имати несагледиве последице. Нисмо жељели да фабрикујемо и подстичемо подјеле међу српским народом које су требале да наводе људе да се опредјељују између Митрополита и Патријарха по логици да једног треба да воле а другог да мрзе.

Нисмо примјетили да из коалиције Демократе-УРА у  негативном контексту коментаришу Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Колинду Грабар Китаровић, Бакира Изетбеговића као што то раде са предсједником Србије Александром Вучићем и Републике Српске Милорадом Додиком.

Не пада снијег да покрије бријег него да свака звијерка покаже свој траг. А у сваком снијегу њихови су трагови Дарко Пајовић, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај односно српски непријатељи а пријатељи Мила Ђукановића. Тако смо у овом улцињском догађају видјели како функционер њихове коалиције иде уз раме са онима који су жељели да Митрополиту Амфилохију забране вршење његове службе и отјерају из Улциња наследника Светог Петра Цетињског. Та је истина тако јасна и недвосмилена да је не могу покрити било каква саопштења. Може јој се само придодати слика Нервуза Шаптафија са Рамушом Харадинајем и ћутање Алексе Бечића.

ИН4С, 10.07.2018.Датум: 10.07.2018
Close
Close