Драшковић: Власт не реагује на 
                           великоалбанске пријетње територији ЦГ

Драшковић: Власт не реагује на великоалбанске пријетње територији ЦГ

Представници власти још увијек нијесу реаговали на поруку потпредсједника ДПК Реџепа Хотија, који је 18. јуна најавио припајање дијела ЦГ лажној држави Косово. ДПК је владајућа партија, партија Хашима Тачија, проистекла из терористичке ОВК, као њено политичко крило. Власт није смјела да одговори на пријетњу територијалном интегритету ЦГ, као што није било реакције ни када су албански екстремисти забадали граничне табле и заставе дубоко унутар територије ЦГ, а приликом гласања у Законодавном одбору Скупштине ЦГ, чији су чланови били и функционери Демократа Велизар Калуђеровић и Невен Гошовић, о разграничењу Црне Горе и тзв. Косова, није било гласова против. Ћутало се и на пријетње Коча Данаја, проглашавајући то неозбиљним изјавама.

Више је него јасно да је по сриједи остваривање националних интереса Албанаца који потичу још од времена дјеловања балиста у служби окупатора и остваривања концепта Велике Албаније. Чак и за вријеме Краљевине Југославије, косовски Албанци који су припадали ударницима КПЈ, као што је Рамиз Садику, тражили су „национална права“ што је за последицу имало одлуку комунистичких власти да Косову дају аутономију, не дозвољавајући неалбанском становништву да се врати на своја огњишта послије Другог свјетског рата. Занемарује се и чињеница да је Академија наука Албаније направила план интеграције Албанаца, а ту се помиње отимање дијелова ЦГ и прикључење тој пројектованој „природној“ Албанији.

Догађаји у Улцињу само су једна од последица признања лажне државе Косово, али су и рефлекс договора који су имали ДПС и прваци Албанаца у периоду пред референдум, и очигледно је тим договором омогућено Албанцима да на појединим дијеловима територије ЦГ дјелују као на неком свом, фактички, аутономном подручју. Стиче се утисак да је овој власти свеједно што се Албанци понашају као да подручја у којима живе не припадају Црној Гори и тиме директно остварују своје великоалбанске аспирације. 

Хотијев иступ је потпуно у контексту акта Албанаца на Свачу чији су организатори били функционери улцињске власти и Коалиције за 21. вијек Абазовића и Бечића који је, по свему судећи, показна вјежба која је открила да режим нема контролу над дијелом територије ЦГ. Пошто се у овом случају ради о нападу на српске свештенике, све су прилике да ћемо бити приморани да се на неки начин самоорганизујемо како би заштитили ЦГ и наше православне храмове, јер нема ко други то да уради. Обедовање Дритана Абазовића са Хашимом Тачијем и блискост Невриза Шаптафија, изгредника догађаја на Свачу, са Рамушом Харадинајем нам јасно показује шта се крије под плаштом „грађанске политике“ чији су судионици ДПС, њихови сателити и „грађани за 21. вијек“.

Због интересног дила ДПС и Албанаца у опасности је читава ЦГ, као и због дила ДПС и Бошњака, у контексту територијалних претензија које све више излазе на видјело. Дил је и на Космету - министар одбране је казао да би војска ЦГ, која иде на Космет као дио окупационих снага, ако нареде из НАТО-а, заједно са припадницима некадашње ОВК, који су сад пресвучени у униформе тзв. Росу, дејствовала против Срба и Црногораца на Косову и Метохији. На такав начин се испољава маћехински однос према територији Црне Горе и поступање супротно њеној историји и хришћанској баштини.   

Датум: 11.07.2018
Close
Close