Радуновић: Данас је рођендан ове
                          ,,е вива” ЦГ, а сјутра оне слободарске

Радуновић: Данас је рођендан ове ,,е вива” ЦГ, а сјутра оне слободарске

Као никада у прошлости, Црна Гора је суочена са фалсификаторима своје историје. Покушаји да се она скрене са своје природне духовне, националне и културне вертикале, служе за стварање новог човјека и творевине у којој би историја почињала 2006. године, а од ранијих времена узимали би се поједини догађаји који би се, наравно, прво ,,обликовали'' у некој од дукљанских фабрика фалсификата. Тако смо дошли и до ситуације да они који данас баштине политику Црне Горе од 12. јула 1941. бучно најављују прославу 13. јула када су наши преци устали против окупатора и њихове антисрпске, Павелићевске творевине на тлу ове слободарске земље.

На данашњи дан, 12.7.1941, настала је дукљанско-монтенегринска “е вива” Црна Гора. На данашњи дан 1941. године избачена је тробојка од стране италијанског намјесника, а алај барјак (данашња државна застава) промовисан у државну заставу Независне Црне Горе. На данашњи дан је црногорски језик први пут у историји проглашен службеним. На данашњи дан су Срби који су гинули с Косовом и Лазаром на уснама, а Обилића медаљом на грудима, проглашени несрбима - етничким Црногорцима - верзијом Црвених Хрвата.

На Петровдан 1941. је настала претеча ове данашње Црне Горе.

А, онда је дошао 13. јул 1941. године... дигли су се на устанак они који су славили Вучји До, а не битку код Туђемила; они којима је био ближи Карађорђе, него Виторио Емануеле; они којима је Гаврило Принцип био узор, а не издајник и терориста; они којима су и Стаљин и Цар Романов били ближи од Хитлера и Мусолинија... дигли су се на устанак и “црвени” и “бијели”, људи који су изнад свега цијенили слободу и жртве пале кроз историју за част и отечетство.

И 12. јула 1941. су Црногорце убјеђивали како није “паметно”, како није “практично”, како није “грађански” супростављати се највећој до тада познатој војној сили и да је дар од Бога да се у нашим школама изучавају језици будућности - њемачки и италијански, а не примитивни француски и руски.

Данашња Црна Гора баштини све што је инаугурисала Петровданска Црна Гора и баш ништа што је значила 13. јулска Црна Гора. А, Тринаестојулска Црна Гора је на крају однијела побједу...

Честитамо вам 13. јул 1878. и 13. јул 1941. године, кад је Црна Гора била - Црна Гора!

Увијек ћемо се борити за слободну Црну Гору, поносни на 13. јул 1878. и 1941, као и на Вучји До, Мојковац, Фундину, Мартиниће, Скадар, Граховац... На тај начин чувамо сјећање на наше претке од оних који желе да искриве истину, и у коначном, одвуку у заборав све оно што је наша суштина.Датум: 12.07.2018
Close
Close